Lagbanner
Det nya Barça börjar ta form
¡Benvingut!

Det nya Barça börjar ta form

Det nya FC Barcelona börjar ta form. Under onsdagen presenterade Ronald Koeman sina assisterande tränare.

Barça 2.0 börjar ta form.
 
Under onsdagen presenterades Ronald Koeman som klubbens nya tränare, bara dagar efter att Quique Setién fått sparken, och så sent som under fredagen stod det klart vem som kommer att ackompanjera holländaren på den blåröda tränarbänken:
 
Henrik Larsson. Ja, den Henrik Larsson.
 
Känslan? Så där, ärligt talat. Nog för att båda är klubbikoner, och troligtvis kommer att få bättre grepp om omklädningsrummet än vad Setién och Co. någonsin hade – men vare sig Koeman eller Larsson har ju någon sprakande tränarkarriär bakom sig. Tvärtom, egentligen. Således är det svårt att inte känna viss skepsis, tycker jag, trots att svensken och fotbollsromantikern inom en förstås jublar.
 
Alfred Schreuder, däremot, är ett namn som kittlar. Holländaren, som senast kommer från tyska Hoffenheim, kommer liksom ”Henke” att iklä sig rollen som assisterande tränare, men till skillnad från svensken har 47-åringen ett CV som imponerar. Inte bara assisterade han Julian Nagelsmann i Hoffenheim från 2015 till 2018 (klubbens mest framgångsrika period någonsin), säsongen 18/19 utgjorde han dessutom en del av Erik ten Hags tränarstab, som under våren ledde Ajax till fornstora nivåer i Champions League-slutspelet.


Benvingut, Ronald, Henrik och Alfred!

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-08-22 11:14:00
Author

Fler artiklar om Barcelona