Lagbanner
"Det var inte vi som värvade Koeman!"
Bladet från munnen!

"Det var inte vi som värvade Koeman!"

I vad som kom att bli en uppvisning i transparens mötte Joan Laporta den katalanska pressen under fredagen.

Om tränarfrågan:

”Med all respekt för det arbete som Koeman har utfört, så har vi varit tydliga med att vi kommer att utvärdera situationen vid slutet av säsongen.”

”Det var inte vi som värvade Koeman. Vi måste försäkra oss om att vi har samma vision för klubben. Nästa vecka kommer vi att sätta oss ned, utvärdera och fatta ett beslut tillsammans.”

”Det kan mycket väl bli så att Koeman fortsätter. Vi kommer att utvärdera våra alternativ, men samtidigt har Koeman har profilen vi letar efter. Vår relation är bra och tydlig, med ömsesidig respekt och beundran.”

”Xavi? Han är en god vän, och jag är säker på att han kommer att bli en fantastisk tränare. Men vi måste respektera Koeman som har kontrakt med klubben. Vi har inte på något sätt skrivit av Koeman som ett alternativ.

”Guardiola? Jag är inte här för att tala om drömmar. Jag är här för att tala om verkligheten. Det enda jag kan säga just nu är att hoppas att han vinner Champions League-finalen. Han är en nära vän.”


Om Superligan:

”Projektet var redan långt gånget när vi anlände till klubben. För klubben var och är det viktigt att vara involverade i sportens utveckling. Barça kommer aldrig att stå bredvid och titta på medan fotbollsvärlden förändras i nya riktningar.”

”Vi nådde slutsatsen att vi ville vara involverade i Superligan. Men det slutgiltiga beslutet ligger i medlemmarnas händer.”

”Jag har en god relation med Rubiales (president RFEF) och Tebas (president La Liga). Nyligen talade jag också med Ceferin (president Uefa). Vår önskan är att inleda en dialog.”

”Jag har gjort tydligt för Ceferin att vi varken tänker be om ursäkt eller betala några obefogade böter. Eventuella bestraffningar kommer vi att överklaga i domstol.”


Om ekonomin:

”Jag kan inte ge er några exakta siffror, i och med att vi fortfarande är under granskning. Men den 20 juni sammanträder klubbens styrelse och medlemmar. Där kommer frågan lyftas på nytt.”

”Vi gör allt vi kan för att vända på den ekonomiska situationen. Lönekostnaderna måste balanseras."

”Det finns mängder av företag och investerare som vill jobba med klubben. Vi får erbjudanden varje dag. Inom två säsonger kommer klubben ha återhämtat sig ekonomiskt – det är jag övertygad om.

”Espai Barça? Granskningen kommer att avgöra klubbens slutgiltiga budget. Därefter kommer vi att presentera en förbättringsplan för stadsrådet, och sedan invänta grönt ljus att påbörja arbetet.”


Om Leo Messi:

”Vi är medvetna om situationen. Kontraktsförhandlingarna går framåt, men inget är klart ännu. Vi hoppas att spelaren kommer att acceptera vårt erbjudande. Vår relation med Messi är väldigt bra – han älskar Barça, och vi älskar honom. Naturligtvis vill vi att han ska stanna.”

”Messi är spänd på det nya projektet. Jag är försiktigt optimistisk om hans förlängning.”

”Vad som har förändrats? Tja, jag har blivit president.”
 

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2021-05-29 08:10:00
Author

Fler artiklar om Barcelona