Fatis två mål på två minuter gav Barcelona tre poäng
Tvåmålsskytt!

Med sina två mål sköt Ansu Fati segern till FC Barcelona.

Matchen:

Barcelona hade många möjligheter att punktera matchen men det slarvades för mycket framför mål vilket gjorde att Barca aldrig kunde bli bekväma och att Levante kunde ha kvar hoppet om att komma tillbaka in i matchen. Levante fick tillslut in en reducering men den kom för sent för att de skulle hinna vända matchen och Barcelona vann därmed med 2-1. Setien valde att inte formera laget efter sin favorituppställning med tremannabacklinje utan valde istället upp med en mer beprövad backlinje där Semedo och Lenglet var med i startelvan. Barcelona spelade ett rakare spel med tydligare fokus på att komma till avslut än vad det sett ut i tidigare matcher. Både Messi, Griezmann och Ansu Fati hade flera farliga målchanser men den sista skärpan saknades i de avgörande lägena. Det släppte tillslut för Barcelona när Fati assisterad av Messi gjorde två mål på två minuter. Sjuttonåringen blev därmed den yngste spelaren någonsin att göra två mål i samma match i La Liga. Barcelona hade flera lägen att sätta ett 3-0 mål i den andra halvleken som skulle punktera matchen men de fick aldrig riktigt till det. Närmast kom Nelson Semedo när hans skott gick i ribban. Det blev tillslut Levante som gjorde nästa mål när de reducerade i slutminuterna. Som tur var kom reduceringsmålet för sent och hemmalaget kunde därmed hålla ut och ta tre viktiga poäng.