Athletic - Barcelona
0 - 4

FC Barcelona Copa del Rey mästare!
Barcelona tog sin 31:a Copa del Rey-titel efter 4-0 mot Athletic Club.

Poppa cavan, champagnen eller proseccon! FC Barcelona stod för en dominant insats i Copa del Rey finalen mot Athletic Club där bland annat Leo Messi stod för två mål. 4-0 på resultattavlan och en titel värd att fira.

Katalanerna kom till spel med bland annat Pique i backlinjen och med Griezmann på topp.
Barcelona dominerade den första halvleken. Eller vad sägs som siffrorna 81-19 i bollinnehav samt 7-1 i skott?

Närmast att hitta mål var Frenkie de Jong som hade ett skott i stolpen. Men den första halvleken slutade mållöst.

I den andra halvleken skulle dominansen även översättas till mål.

Griezmann målade efter dryga timmen. Tre minuter efter det utökade Frenkie de Jong ledningen till 2-0. Nederländaren var en av matchens bästa spelare, efter en viss argentinare.

Leo Messi gjorde sedan två mål inom loppet av fyra minuter där 4-0 målet var den stora behållningen. Efter ett fint kombinationsspel med Frenkie de Jong satte Leo enkelt bollen vid den bortre stolpen och målet såg sådär lätt ut som bara Leo kan få det att se ut.

Athletic Club hade inte något att sätta i mot och inkasserade sin andra finalförlust på två veckor.

En cuptitel under det här året är något att fira. Och vem vet, kanske lyfts det ytterligare en pokal i slutet av maj?

Tankar från matchen:

Pique gjorde sin första match på länge men det märktes inte. Hjälten mot Sevilla var i princip felfri.

Frenkie de Jong visade upp hela sitt register. Nickmål. Kombinationsspel. Förmågan att hitta alla rätta ytor. Frenkie kommer att vara en bärande pjäs i framtidens Barca.

Leo Leo Leo. Doblete i cupfinalen och ännu en otroligt bra insats. Må detta inte vara det sista vi ser av den allra störste i Barcelonatröjan.