Lagbanner
Camp Nou, 2021-10-30 21:00

Barcelona - Alaves
1 - 1

FC Barcelona – Deportivo Alavés 1-1: Xavi Hernández
Dags att komma hem, Xavi.

FC Barcelona – Deportivo Alavés 1-1: Xavi Hernández

Efter ytterligare ett poängtapp i ligaspelet, är det hög tid för Barça att se framåt.

Matchen? Den lämnar vi därhän, tycker jag.

I slutändan skulle det ju kvitta. Visserligen kom katalanerna till spel med en delvis ny tränare, mönstrade en delvis ny startelva och styrde matchen med ett delvis nytt självförtroende. Men i slutändan var det ändå Deportivo Alavés som knep en poäng, och i slutändan var det ändå FC Barcelona som på nytt bevisade att man inte längre tillhör den europeiska fotbollseliten. Eller den spanska fotbollseliten, för den delen.

Nej, den här gången lägger vi allt det åt sidan. För första gången på flera år har ju Barcelonasupportrarna något att se fram emot, och banne mig om jag inte tog chansen och ingöt lite tillförsikt både i mig själv och våra läsare, inför återstoden av vad som annars hade kunnat bli den mörkaste Barça-säsongen i mannaminne.

Ni vet förstås vad jag syftar på. Eller vem jag syftar på, snarare. Under torsdagen sparkades äntligen Ronald Koeman från klubben, och knappt hade dammet hunnit lägga sig innan Xavi Hernández valdes ut, kontaktades och övertygades att bli FC Barcelonas nästa A-lagstränare.

Och innan ni säger något: Nej, jag vet att affären inte är officiell ännu. Jag vet också att Xavi är långt ifrån ett säkert kort, ung och oprövad som han är, och att Pep Guardiolas ofrånkomliga skugga knappast kommer att göra hans jobb enklare.

Men ärligt talat. Vem fan bryr sig. Visst är fallhöjden enorm – både för Xavi och för klubben i stort. Men efter Valverde, Setién och Koeman är det fanimej dags för en ordentlig nystart, och är det någon som en gång för alla kan föra FC Barcelona in i en ny tid, så är det Xavi Hernández: Barças genom tiderna största mittfältsdirigent, tillika Pep Guardiolas främsta gunstling.

Är det någon som kan skaka liv i det lik som just nu är FC Barcelona, så är det han.


Matchfakta:

FC Barcelona - Deportivo Alavés: 1-1
(Depay 49´, Rioja 52´)

Bollinnehav: 80-20
Skott på mål: 5-2
Förseelser: 11-11
Hörnor:  9-0
Gula kort: 0-2

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2021-10-31 09:55:00
Author

Fler artiklar om Barcelona