FC Barcelona - Dynamo Kiev: 2–1
Barca fortsätter att gå rent i Champions League.

Barcelona tog ett viktig seger mot ett tappert Dynamo Kiev. 2–1 vinster innebär att Barca tagit full pott såhär långt i CL-gruppspelet.

Första halvlek:

Det var ett rätt så ordinarie lag som ställdes på plan från start. Ter Stegen var tillbaka mellan stolparna efter nästan tre månaders skadefrånvaro och Frenkie de Jong bildade mittbackspar med Gerard Piqué.

Matchen startade i ett rasande tempo och det var tydligt att Barca ville ta tag i taktpinnen från början. Redan i den fjärde minuten bröt sig Messi igenom centralt i straffområdet, blev fälld och straffen var ett faktum. En straff som han sedan satte väldigt säkert med ett hårt och välplacerat skott lågt i den högre hörnet. Offensiven fortsatte och innan matchklockan ens visade tio minuter hade Pedri vinklat ett skott i ribban och Griezmann missat ett öppet mål.

Efter den inledande kvarten satte sig matchen och Dynamo Kiev flyttade sakta men säkert fram sina positioner och anföll allt oftare. I den 35:e spelminuten tvingade man Barcakeepern Ter Stegen till en riktigt vass reflexräddning när Buyalsky avslutade med en farlig nick.

I slutet av halvleken tappade matchen det snabba tempo som det bjöds på i inledningen och halvleken slutade med 1–0 på resultattavlan.

Andra halvlek:

I andra halvlek var det ombytta roller och det var Dynamo Kiev som startade piggast. Efter cirka två minuter tvingar man Ter Stegen till en bra räddning. På efterföljande hörna nickar man sedan in vad som såg ut att vara 1–1 målet, men bollen hade passerat kortlinjen och blev korrekt avblåst.

Dynamo Kiev fortsatte att springa i djupet vilket resulterade i flera bra lägen. En vass Ter Stegen tvingades komma till undsättning och räddade vad som kändes som friläge efter friläge. I mitten av halvleken byttes både Pjanic och Griezmann (fransmannen med ännu en match som man helt vill glömma) ut mot Sergi Roberto och Dembele.

I den 65:e minuten kom dock 2–0 målet för Barca. Fati slår ett bra inlägg som Piqué, som stannat kvar i offensivt straffområde, välplacerat nickar in i Ruslan Neshcherets borte hörn. Dynamomålvakten stod i övrigt för en imponerande insats trots den ringa åldern på 18 år och andra A-lagsmatch. Efter det andra målet byts både Busquets och Fati ut mot Lenglet och Trincao.

Efter målet sjunker Barcas tempo ytterligare, något som Dynamo Kiev utnyttjar. I den 75:e matchminuten slår Viktor Tsygankov in 2–1 på en retur och det var plötsligt game on igen. I slutet byter Koeman in Carles Aleña mot Pedri. Dynamo fortsätter att trycka på och lyckas skapa flera farligheter i slutet, främst genom hörnor.

Men Barca lyckas hålla ut till slutsignalen och efter en ännu en spelmässigt svajig match lyckas man ändå komma ut på andra sidan med en seger och viktiga tre poäng. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det fortfarande finns en hel del att jobba på spelmässigt. Bolltempot är alldeles för lågt för att verkligen hota motståndaren och anfallsspelet ser fortfarande rätt krampaktigt ut. Ikväll var det de individuella insatserna som säkrade segern, främst från en storspelande Marc-André Ter Stegen i mål.