Barcelona gjorde sin uppgift genom att ta hem 3 poäng från Spotify Camp Nou ikväll! Därmed sätter man press på ligatvåan Real Madrid.

Ter Stegen
                   Sergi Roberto – Koundé – Christensen – Balde
                                   Gavi – Busquets – Pedri
                            Dembélé – Ansu Fati – Raphinha

Domaren Javier Iglesias blåser igång matchen på Spotify Camp Nou! Barca försöker i början ta tag i taktpinnen samtidigt som Getafe försöker att komma in i matchen. Barca spelar runt bollen och efter 10 spelade minuter äger Barca 64 % av bollinnehavet. Barca kommer närmare målet och skapar chanser framför målet men ingen riktig vass målchans ske framför målet.

Minuterna tickar och i den 35:e minuten springer Raphinha på sin kant och passar bollen till Pedri som lyckas skjuta bolleeennn i mållllll!! 1-0 till Barca!!!
Cirka 10 minuter senare skulle Getafe få sin bästa chans i matchen där Borja Mayoral springer fri framför målet och Ter Stegen räddarr!! Vilken räddning!!!

Inför den andra halvleken gör Xavi två byten där Jordi Alba och Eric García kommer in och ut går Christensen och Balde. Den andra halvleken blir ingen rolig halvlek att titta på. Det känns hela tiden som att Getafe kommer närmare målet och kan kvittera men någon sådan chans sker inte. Barca försöker att sätta punkt för matchen genom att göra mål men något fler mål kommer inte.

Därmed vinner Barca matchen med 1-0 och gör sin viktiga uppgift för kvällen.

Tankar efter matchen
Kvällens match var ingen match att minnas men Xavis Barca vinner och det är det viktigaste. Busquets gör en bra match men Ter Stegen stod för kvällens räddningar och den räddningen i den första halvleken var riktigt bra!! Fortsätter han så här då vinner han Zamora denna säsong. Det sjuka är att på 17 spelade matcher har Ter Stegen släppt in hela 6 mål så långt den här säsongen och det är imponerande! Det laget som är bakom Barca med minst insläppta mål är Villarreal med hela 13 insläppta mål.

Vi kan se att Ter Stegen befinner sig i en mycket bra form just nu. Det ska Barca vara mycket glada för.

För varje match som går ser man tydligt att Barca blir bättre och bättre vilket är roligt att se.

Nu blickar vi inför onsdagens kvartsfinal i Copa del Rey mot Real Sociedad på Spotify Camp Nou!!