FC Barcelona – Levante 1–0
Messi avgjorde ännu en gång. Hans 600:e mål i tröja nummer 10.

Barcelona hade kniven mot strupen ännu en gång när Levante kom på besök. Efter vad som var en rätt jämn match kunde Leo Messi avgöra i den 76:e matchminuten och därmed säkra tre viktiga poäng i ligaspelet.

Första halvlek:

Halvleken började jämnt där Barcelona försökte hålla i bollen och Levante mest ville kontra. Och det var just Levante som skapade matchens första heta chans när Jorge de Frutos från nära håll fick avsluta ­­– MEN där Ter Stegen stod upp och kunde reflexrädda. Barca skapade sina chanser och Lenglet borde ha gjort Barcas första mål när han avslutade från nära håll, men skottet blev alldeles för högt. Som min flickvän enkelt kunde konstatera sisådär halvvägs in i halvleken så saknar Barca någon med aggressivitet och spelförståelse på mittfältet, eller som det också kan stavas: Riqui Puig.

Barca fick fler och fler lägen att göra mål ju längre halvleken led men de kunde inte riktigt hitta till de hundraprocentiga målchanserna. Och resultattavlan visade alltså 0–0 i halvtidsvilan.

Andra halvlek:

Barca hade det svårare att skapa chanser i början av andra halvlek. Sergio Busquets som för övrigt gjorde sin 593 officiella match i Barca-tröjan, lika många som en viss Carles Puyol, byttes ut mot Pedri. Även Coutinho fick lämna för planen för Trincao i den 70:e matchminuten. Och det var efter det som saker och ting hände. Barca vann bollen högt upp på motståndarens planhalva, De Jong tog tag i taktpinnen och satte en perfekt djupledsboll till Leo Messi, som med ett hårt avslut kunde sätta dit 1–0 via den borte stolpen. Efter målet kunde Barca hålla i bollen med lite större säkerhet och Levante fick svårt att etablera något spel, deras kontringar var inte lika effektiva som i den första halvleken.

I slutet bytte Koeman in Umtiti när Griezmann fick lämna planen. Med tre mittbackar på plan kunde Barcelona måtta bort de hörnor som Levante vaskade fram i slutskedet och säkrade därmed tre viktiga poäng samt en hållen nolla som kändes minst lika skön.