Barcelona - Levante
3 - 0

FC Barcelona - Levante: 3-0. Vändpunkten?

Ansu Fati tillbaka. Tillbaka på vinnarspåret. Nu börjar jakten mot ligatiteln.

Barcelona inleder matchen bra. Redan i den femte minuten driver Depay in från vänsterkanten och fixar en straff för Barcelona. Det är även han själv som kliver fram och sätter dit straffen vilket innebar 1-0 för Barcelona. Dryga sju minuter efter 1-0-målet small det till igen. Denna gång från Luuk De Jong som spelades fram av Dest. Detta innebar Luuks första mål i Barcelona tröjan. Barcelona fortsätter skapa lägen och tryck mot Levante. Pique har ett jätteläge att sätta spiken i kistan och döda matchen efter att ha blivit serverad av Depay. Pique avslutar dock strax utanför. Ett läge Pique ska göra mål på 100 av 100 gånger.
Strax innan halvtidsvila har mittfältstalangen Gavi ett drömläge att få göra sitt första mål för Barca. Läget påminner lite om Leo Messis första mål i klubben. Gavi försöker precis som Messi att lägga över målvakten med hjälp av bredsidan men avslutet blir tyvärr något lågt.

Är mer chansfattig. Ett Barcelona som dominerar bollinnehav men lyckas inte skapa lika mycket lägen. En halvlek som dock skulle bli speciel och minnesvärd. I minut 81 kommer äntligen Leo Messis arvtagare av nummer tio in. Ansu Fati. Inte bara får han spela fotboll för första gången på Camp Nou sedan november 2020 utan han får även göra mål. I minut 91 sätter Ansu Fati dit 3-0-målet efter en fin aktion. Ett mål som kommer att betyda mycket för Ansu. Han nämnde tidigare i veckan vilken press det är att få bära nummer tio i denna klubb och att då få göra mål i sin comeback match måste vara magiskt. Förhoppningsvis är detta början på en saga.

En extremt viktig trepoängare för Barcelona efter att båda Madridgiganterna tappat poäng. Jakten mot ligatiteln fortsätter. Förhoppningvis börjar de spelare vi har och haft på skadelistan att komma tillbaka. Detta kan komma och bli vändpunkten för FC Barcelona.