Lagbanner
Camp Nou, 2023-05-28 19:00

Barcelona - Mallorca
3 - 0

FC Barcelona – RCD Mallorca: 3-0

FC Barcelona – RCD Mallorca: 3-0

Det var Sergio Busquets, Jordi Albas och betong-Camp Nous sista kväll, men på planen blev det mest Ansu Fatis kväll. FC Barcelona vann säsongens sista hemmamatch mot Mallorca med 3–0.

Det var näsdukarnas och avtackningarnas kväll på Camp Nou när Barça ställdes mot RCD Mallorca på Camp Nou. Redan innan matchstart hade de två veteranerna Sergio Busquets och Jordi Alba barnen på planen för gemensam lagbild.

De två flyktande ikonerna fanns såklart med i Xavis startelva, och även Ansu Fati fick plats. Samtidigt saknades bland annat Ronald Aráujo och Pedri, som förmodligen spelat klart för säsongen.

Elvan enligt följande: ter Stegen – Balde, Koundé, Christensen, Alba – de Jong, Busquets, Gavi – Dembélé, Lewandowski, Ansu Fati.

Matchen hann knappt börja innan Ansu Fati hade presenterat sig för aftonen. Den så skadebenägne yttern, som i högsta grad spelar för sin blåröda framtid, inledde målskyttet omgående.

Sedan kom kvällens deppigaste bilder när Mallorca-spelaren Amath Ndiaye kom in helt snett i en tackling och fick syna det röda kortet. Det stora problemet i sammanhanget var att Alejandro Balde var den som träffades av satsningen, och tvingades utgå (läs bars ut av Jules Koundé).

Ansu Fati fyllde på målskyttet efter knappt 25 minuter, och matchen kändes oerhört avgjord. I den andra halveken kom sedan trean efter ett fint avslut av Gavi, men det var i ärlighetens namn inte det som utspelades sig på planen som var viktigt den här söndagskvällen.

Både Sergio Busquets och Jordi Alba fick välförtjänt ta emot Camp Nou-publikens ovationer när Xavi hade fingertoppskänsla nog att byta ut veteranerna vid varsitt tillfälle. Totalt över 1 200 matcher i den blåröda tröjan.

Det är respekt, och det är precis så ett avslut ska se ut.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2023-05-28 20:52:42
Author

Fler artiklar om Barcelona