Barcelona - Real Madrid
1 - 3

FC Barcelona – Real Madrid CF 1-3
Ingen rolig match för Messi igår.

Real Madrid vann säsongens första El Clásico efter att domaren Martínez Munuera och VAR stod i centrum.

Säsongens första El Clásico startade på Camp Nou med tomma läktare. Innan matchens start blev jag överraskad att just unge Pedri fick starta och en Antoine Griezmann fick sitta på bänken. Det var oväntat men samtidigt roligt att Pedri fick den chansen i en stor match.

Matchen startar där båda lagen startar intensivt men efter ca 5 spelade minuter kontrar Real Madrid med en bra attack där Karim Benzema hittar en fin boll till Federico Valverde som sätter bollen i måålll!! 0-1 till Real Madrid efter en försvarsmiss av Gerard Piqué och målvakten Neto var helt chanslös.

Efter det målet började Barca kontra framåt och det dröjer knappast 3 minuter där Jordi Alba hittar till bollen till Ansu Fati som kvitterar matchen!! 1-1 efter bara 8 spelade minuter!

Minuterna passerar där båda lagen spelar en bra fotboll med hög intensitet men ändå slutar den första halvleken 1-1.

Den andra halvleken startar också bra fram tills den 60:e minuten där Clement Lenglet drar i Sergio Ramos tröja som blir fälld i straffområdet. Domaren Matínez Munuera väljer att titta på händelsen via VAR som väljer att döma straff och ett gult kort till Lenglet. Sergio Ramos tar straffen och gör mål utan några tveksamheter. 1-2 till Real Madrid!

Efter just det målet kände man att energin hos Barcaspelarna sjönk ju mera matchen gick. Barca hade ingen bra målchans efter det målet och Real började kontrollera matchen mer och mer. Barca hade några bra chanser där Coutinho och Ansu Fati missade sina chanser och i slutminuterna kommer Luka Modric helt fri mot Neto där han kyligt dribblar och sätter in 1-3 till Los Blancos som vinner säsongens första El Clásico på Camp Nou.

Mina reflektioner efter matchen

Det var en bra match tills Reals 1-2 mål då Barca tappade greppet i matchen. Barcas klart bästa spelare i matchen var Sergiño Dest! Vilken spelare! 19 år gammal och storspelar i sin första El Clásico där han fick spela hela matchen! Roligt att Pedri och Ansu Fati fick starta matchen där Ansu Fati gjorde Barcas mål och blev därmed den yngsta spelaren som har gjort mål i El Clásico!

Det som jag kan kritisera Ronald Koeman i detta fall är att varför börja han byta spelare efter 82 spelade minuter? Han borde byta redan efter 60 spelade minuter. Barca behövde tempo och mål. När han gjorde sina trippelbyten då var det kört för att det fanns ingen tid kvar.

Sedan att Koeman vill spela Messi som en falsk 9 det fungerar inte. Messi måste spela på sin naturliga position för att leverera som han har gjort under alla dessa år.

Nu måste Barca fokusera på onsdagens matchen mot Juventus i Turin! Den matchen måste man vinna för att visa vad man går för!