Lagbanner
2020-03-07 18:30

Barcelona - Sociedad
1 - 0

FC Barcelona – Real Sociedad 1-0: "Förutsägbart, stelt och alltmer viljelöst"
Seger - men utan att övertyga.

FC Barcelona – Real Sociedad 1-0: "Förutsägbart, stelt och alltmer viljelöst"

I en match som väckte fler frågor än den besvarade, lyckades FC Barcelona hemmabesegra Real Sociedad med ett mål mot noll.

Vart är FC Barcelona egentligen på väg?
 
Efter lördagens drabbning med Real Sociedad, är det knappt jag vill veta. I slutändan skulle katalanerna ta sig ur den baskiska knipan – det såg Leo Messi till, med sitt straffmål i den åttioförsta minuten – men länge var det firma Isak/Ödegaard som drog i trådarna, och med förlusten på Santiago Bernabeu i backspegeln är det enkelt att förstå de busvisslingar som under stundom spred sig genom Camp Nou-publiken som en löpeld.
 
Det ser helt enkelt för dåligt ut. Förutsägbart, stelt och alltmer viljelöst. Och trots att ”La Real” är ett av ligans tuffaste motstånd, samtidigt som Barça alltjämt dras med tunga skador, kan man inte annat än ställa sig frågan:
 
Är Quique Setién verkligen rätt man för jobbet?
 
Jag börjar faktiskt tvivla. Inte för att han har misslyckats fullständigt – tvärtom tycker jag mycket har förbättrats sedan 62-åringen tog över rodret – men med tanke på den brant sviktande formkurvan känner jag mig alltmer osäker på huruvida Quique Setién, rent ledarskapsmässigt, faktiskt bottnar i rollen. Det vill säga, huruvida han har vad som krävs för att omsätta sin idealism i resultat på den allra, allra högsta nivån.
 
Time will tell, antar jag. Men det kan inte vara någon picknick: att få världens största fotbollsstjärnor att, hux flux, prestera den kanske mest dogmatiska anfallsfotboll som världen någonsin (?) har sett. Och i en klubb där skandalerna och de organisatoriska snedstegen avlöser varandra, dessutom.
 
Vilket, som så många gånger förr, leder oss till Josep Bartomeu. Och Sandro Rosell. Och den klubbledning som under loppet av det senaste årtiondet har sett till att Barça – trots snudd på optimala förutsättningar, och otaliga spenderade miljoner euro – befinner där de gör idag.
 
Nämligen i fritt fall.
 
Och med sig i fallet drar de Quique Setién. 
 
 
Toppar och floppar:
 
Leo Messi
 
Blixtrade till, och stod för avgörandet – men den som påstår att Leo Messis formkurva pekar uppåt, ljuger.
 
 
Antoine Griezmann
 
Same shit, different day.
 
 
Martin Braithwaite
 
Stekhet första kvarten – iskall sista timmen.
 
 
Ivan Rakitic
 
Meningslös, som vanligt.
 
 
Gerard Piqué
 
Matchens Barçalirare, tillsammans med Lenglet och Semedo.
 
 
Matchfakta:

Bollinnehav: 58-42
Skott på mål: 6-1
Förseelser: 12-10
Hörnor:  4-4
Gula kort: 4-3
 

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-03-07 23:32:00
Author

Fler artiklar om Barcelona