1 - 0

FC Barcelona – Valencia CF: 1–0
Dagens och matchens enda målskytt!

Barça lyckades kamma hem 3 poäng på Camp Nou utan Xavi och därmed är man fortsatt ligaledare.

Innan matchen skulle börja då var det Xavis bror Oscar Hernandez som skulle vara lagets tränare idag då Xavi blev avstängd från förra matchen.

Startelva:
                                                     Ter Stegen
                              Koundé – Araújo – Christensen – Balde
                                Sergi Roberto – Busquets – De Jong
                                Raphinha – Ferran TorresAnsu Fati

Domaren Javier Alberola blåser igång matchen och Barça sätter fart direkt samtidigt som Valencia försöker att pressa Barça. I den 14:e minuten hittar Busquets en mycket fin boll som Raphinha nickar innnn iii mållll!! 1-0 Barça!! Ett mycket fint mål och vilken delikatess av Busquets!

Sedan försöker Valencia att skapa några målchanser och Barça försöker att hitta målchanserna men det händer inte så mycket i den första halvleken.

Den andra halvleken skulle däremot bli mer spännande och efter ca 10 minuter får Barça straff och då skulle Ferran Torres ta den straffen! Ferran Torres skjuter utanför. Stolpe ut!! Hade den inte träffat stolpen då hade målvakten Mamardashvili räddat den.

En minut senare skjuter Ansu Fati ett skott som också träffar stolpen! Bara några minuter senare tappar Araujo sin markering och fäller Hugo Duro och därmed blir han utvisad och får rött kort för frilägesutvisning.

Då tänkte man att hur ska detta sluta nu? Resten av matchen försvarade sig Barça mer samtidigt som Valencia kom närmare målet. En situation dök upp då Kessie stämplade en Valenciaspelare i straffområdet men domaren valde att blåsa för hörna vilket var tur för Barça i detta fall.

Annars kom Valencia närmare målet ju mer tiden passerade men äntligen blåste domaren av matchen och Barça kammar hem 3 poäng på Spotify Camp Nou vilket kändes skönt.

Reflektioner efter matchen

Barça ska vara glada att man ändå vinner den här matchen utan Xavi och med spelare skadade som Pedri, Lewandowski och Dembélé. Dessutom saknades Gavi idag på grund av avstängning.

Schemat för de kommande matcherna blir lite lugnare då Barças nästa match är på söndag nästa vecka och då blir det bra för laget att äntligen vila lite och inte spela intensiva matcher gång efter gång.

Barças insats idag är bra/godkänd och det viktigaste är att man lyckas vinna 3 poäng och därmed är det 14 matcher kvar i ligan.

En sak som är imponerade så långt under säsongen är att efter 24 spelade matcher har Barça släppt in endast 8 mål i ligan vilket är otroligt bra! Det är imponerande när man ser den siffran.

Vinner Barça de resterande matcherna i ligan då kammar man hem hela 42 poäng vilket blir 104 poäng totalt. Det skulle bli intressant att se för att inget lag har vunnit La Liga med mer än 100 poäng.