Barcelona - Villarreal
4 - 0

FC Barcelona – Villarreal CF: 4 – 0
Stjärnskottet Ansu Fati slog till med dubbla mål.

Barca gick en oviss säsongstart till mötes. Men efter en imponerande 4–0 seger var det fyrverkerier både på och utanför plan.

Det var ett offensivt Barca som ställdes upp mot Villarreal. Koeman satsade på ett 4-2-3-1 system där bland annat Frenkie de Jong och Sergio Busquets spelade som pivotes. Framåt fanns det inte mindre än fyra offensiva spelare, något som verkligen gav effekt ikväll.

Matchens första tio minuter var öppna där bägge lagen anföll friskt. Villarreal satsade på en hög backlinje och det var upp till Barcelona att spela sig ur. Och som man gjorde det. I den 15:e minuten kom Alba löpandes på vänsterkanten och slog in en hård passning snett inåt bakåt. Ansu Fati slog till med en bredsida som lämnade Villarreal målvakten Asenjo chanslös. Bollen rätt upp i nätet och 1–0 var ett faktum. Och det skulle inte dröja länge innan han slog till igen.

Efter att ha spelat sig ur Villarreals höga press kunde Coutinho driva fram med bollen (Coutinho ser verkligen ut att trivas i sin lite friare roll bakom anfallet) strax innan straffområdet slog han en passning utåt vänster, där en framrusande Ansu Fati tog emot bollen och kyligt placerade in 2–0 vid den första stolpen.

Barcas nya stjärngosse verkar ha tagit mer än ett steg framåt under försäsongen och ser ut att verkligen kunna ta en plats i startelvan. Det blev inte mindre tydligt när han i den 35:e minuten gjordes ner i straffområdet och fixade straffen som Leo Messi enkelt slog in till 3–0.

Anfallet fortsatte sedan att skapa farligheter. Men det var varken Fati, Messi, Cou eller Griezmann som satte matchens sista mål. I den 45: matchminuten slog Villarreal försvararen Pau Torres in bollen i eget mål efter ett Messi-inlägg.

Andra halvlek blev en betydligt lugnare tillställning, om man räknar bort de fyrverkerier som smälldes strax utanför Camp Nou under mer eller mindre en halvtimme. Barca kontrollerade matchen väl och skapade en del halvchanser. Villarreal stack fram då och då, inte minst när Barca slarvade och tappade en del onödiga bollar på egen planhalva. En del nyförvärv fick göra sina officiella debuter. Pedri, Trincao och Pjanic komma alla in under den senare delen av den andra halvleken.

Messi då? Det märktes att det var den första tävlingsmatchen för säsongen. Han slog in en straff och bjöd på en del fina djupledspassningar under matchen. I slutet försökte verkligen argentinaren att fylla på målkontot med ikväll stannade det på ett mål.

På förhand skulle det krävas en imponerande insats för att slå Villarreal. Och det fick vi.