Lagbanner
2020-10-17 21:00

Getafe - Barcelona
1 - 0

Getafe - Barcelona: 1-0

Getafe - Barcelona: 1-0

Ronald Koemans Barça har överraskat de flesta under säsongsinledningen och tongångarna inför bortamötet med Getafe på Coliseum Alfonso Perez var positiva, men 90 minuter senare såg saker och ting annorlunda ut.

José Bordalás har gjort Getafe på bortaplan till en av säsongens tuffaste matcher för alla lag i ligan efter hans fullständiga förvandling av den klubben. Från notoriskt yoyo-lag till ett etablerat övre-halvan-lag på bara några säsonger. 4-4-2, lågt men aggressivt försvarsspel och tillräckligt tydliga framåt har varit framgångsreceptet. Det var därför föga överraskande att matchutvecklingen tog den väg den tog.

Matchen började som förväntat med mycket boll för gästerna medan hemmalaget stängde till, och de gjorde det bra. Det dröjde 20 minuter innan Barça ens fick en tillstymmelse till farlighet och det var Messi, efter ett fint anfall, som prickade stolpen från vänster innerposition. Getafe skapade inte mycket men när det hände var det Marc Cucurella som var där, både vid avslut och dueller. Sergi Roberto fick känna på det sistnämnda efter att Cucurella utan pardon rusat rätt in i en luftduell och tryckt till sin gamla klubbkamrat.

30 minuter in i matchen var det bortalaget som skulle få hela matchens stora läge, och detta genom Antoine Griezmann som i klubblaget varit fullständigt iskall medan han i Frankrike dunkat in bollar i nättaket. Griezmann själv menade att mycket beror på att han i landslaget spelar på rätt position och att resultaten kommer där efter. Nu fick han alltså chansen centralt men när friläget serverades på ett silverfat skickade han bollen upp på läktaren, och det speglade hela hans match. Ingen lycka idag heller för Antoine.

Det Barcelona som sett så piggt och frejdigt ut under Ronald Koeman än så länge såg vi inte mycket av idag, och vid 45 minuter spelade stod det 0-0 på resultattavlan. Det dröjde dock bara 10 minuter in på andra halvlek innan Getafes mittback Djené hade boll inne i Barcelonas straffområde och Frenkie de Jong kom lite fel. Resultatet? Straff. Jaime Mata fick förtroendet och förvaltade straffen väl. 1-0, Getafe.

Resten av matchen blev en desperat jakt på målchanser men just den där riktiga desperationen saknades och det var snarare smärtsamt att se krampaktigheten, för det blev aldrig riktigt farligt. Cucho Hernandez var istället ett ribbskott från att utöka Getafes ledning i slutet men en bra räddning av Neto styrde bollen i överliggaren. Mer än så blev det inte och slutresultatet skrevs till 1-0.

För att försöka hitta något positivt med dagens match var det Pedris insats, för att med sina 17 år ta för sig på sättet han gör utan att göra allting för svårt är något särskilt. Född 2002 alltså, Barcelonas guldgosse. Det kan bli någonting riktigt bra där…


Statistik

Bollinnehav: 27-73
Skott: 8-6
Hörnor: 7-2
Kort: 4-3

Marcus Bringmarcus_bring@hotmail.com@MarcusBr222020-10-18 02:22:00
Author

Fler artiklar om Barcelona