Lagbanner
Camp Nou, 2021-05-16 18:30

Barcelona - Celta Vigo
1 - 2

Gör om, gör rätt!

Gör om, gör rätt!

Nu är det över. Celta Vigo överraskade Barcelona med en vinst på Camp Nou och drömmen om titeln är nu över. Dags för Laporta att sätta sig vid ritbordet och planera inför nästa säsong och göra om, samt göra rätt!

Första halvlek
Barcelona börjar piggt. Redan i tionde minuten rullar Leo Messi fram Antonie Griezmann till ett jätteläge. Ett läge som skulle kosta Barcelona chansen på titeln inför sista omgången. Griezmann bränner läget efter en bra räddning av Villar. Några minuter senare har argentinaren två målchanser. Ett distansskott som han skjuter strax över och en volley som också går över mål där Griezmann står för passningen.
Ungefär 30 minuter in i matchen gör Leo Messi 1-0. En magisk boll av Busquets in bakom Celtas backlinje till Leo Messi som nickar in bollen vilket vi inte får se så ofta. Målet innebar Leo Messis 30 mål i liga spelet och rycker därmed ifrån i den spanska skytteligan. Argentinarens mål var dock inte det sista innan paus vilan. Strax innan första halvlek var slut gör Celta 1-1 genom ett distans skott strax utanför straffområdet som Ter Stegen inte hinner uppfatta. Santi Mina noteras för målet och Aspas spelar fram.

Andra halvlek
Barcelona tar direkt tag i taktpinnen och jagar ett 2-1-mål. Halvleken inleds med en bra målchans av Barcelona där Dembele går på avslut från en rätt så dålig vinkel. Puig är dock där på returen men Celta lyckas rensa bollen. Bollen hamnar hos Moriba som testar avslut som går över. Några minuter efter har Araujo öppet mål efter att Pique serverat honom. Araujo nickar även där över. Detta kom och blev Barcelonas hetaste målchans efter reduceringen från Celta.
Med ungefär tio minuter kvar tar Lenglet rött kort efter ett svagt försvarsingripande vilket innebar tio mot elva man på plan för Barcelona. Barcelona jagar trotts numerärt underläge ett 2-1-mål. Men i minut 89, efter ett misslyckat inlägg som tar i stoplen kan Celta sätta dit 2-1-målet som sedan blir slutresultatet.

Matchen
Lenglets röda kort, Araujos öppna mål och Celtas misslyckade inlägg som bidrog till avgörande målet, sumerar Barcelonas säsong rätt så bra. Kan man inte slå lag som Celta Vigo eller Granada på hemmaplan i ett titel race så har man inget att göra där. Koeman var hårt kritiserad inför matchen och han gör det inte lättare för sig med denna förlust. Enligt rykten är Barcelona i dialog med Xavi. Nu är det bara att sätta sig vid ritbordet för Laporta och planera inför säsongen 2021/22. För ändring måste ske.

 

Oliwer Mattar2021-05-16 23:53:00
Author

Fler artiklar om Barcelona