Lagbanner
2020-07-19 17:00

Alaves - Barcelona

Inför Deportivo Alavés – FC Barcelona: Stoppa blödningen!
Mot Champions League!

Inför Deportivo Alavés – FC Barcelona: Stoppa blödningen!

Med ligan förlorad, och Champions League runt hörnet, söker FC Barcelona att stoppa blödningen mot Deportivo Alavés.

Med ligan förlorad, och Champions League-slutspelet i antågande, finns bara en sak som gäller för FC Barcelona inför söndagens betydelselösa drabbning med Deportivo Alavés:
 
Stoppa blödningen.
 
Det gjorde Quique Setién klart och tydligt, när han mötte den katalanska pressen under lördagen. Nedan följer ett axplock från presskonferensen, som jag tycker sammanfattade det blåröda dagsläget ganska bra, samt den katalanska matchtruppen och en tänkbar startelva:
 
”Vi måste resa oss inför Champions League, och det börjar med en seger imorgon.”
 
”Vi har ett väldigt viktigt slutspel framför oss. Leo ord speglar situationen vi befinner oss i. Jag känner mig inte attackerad. Vi behöver ett break, och sedan måste vi hitta tillbaka till vår normala nivå. ”
 
”Messi har rätt i det han säger – vi kommer inte att vinna något om vi spelar som vi gjorde senast. Det viktigaste nu är självinsikten, att vi förstår att vi måste förbättra oss.”
 
”Mötet med Bartomeu? Det är normalt att det förekommer möten med presidenten. Mötet handlade om att förbereda oss för framtiden. Vi vill alla samma sak: att hitta lösningar för att förändra situationen.”
 
”Sanningen är att vi också har gjort bra matcher. De prestationerna kan hjälpa oss i framtiden. Nyckeln är att bli mer konsekventa. Om vi spelar som vi gjorde mot Villarreal har vi definitivt en chans att vinna Champions League.”
 
”Riqui, Araujo och Ansu? Som ni ser utgörs helgens matchtrupp av sexton spelare, inklusive tre målvakter. Med andra ord har vi bara tre avbytare. Vi måste ta hänsyn till skadesituationen och det kommande CL-slutspelet.”

"Trots omständigheterna fortsätter jag att njuta av min tid i Barça. Vid inget tillfälle har jag känt att jag vill lämna klubben."
 


Ter Stegen, Semedo, Busquets, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, Alba, Braithwaite, Roberto, De Jong, Vidal, Puig, Fati, Araujo och Arnau.
 
MATS
Semedo, Araújo, Lenglet, Alba
Vidal, Busquets, De Jong
Messi, Suárez, Fati
 
 
Håll ögonen på:
 
Frenkie de Jong
 
Tillbaka från skada, och redo att (förhoppningsvis) ge Barça ett lyft.
 
 
Ronald Araújo
 
Bör få chansen i Gerard Piqués frånvaro. En framtida a-lagsspelare, om man får tro de senaste rapporterna.
 
 
Leo Messi
 
Borde kanske vilas – men med Karim Benzema hack i häl i Pichichi-racet skulle jag inte bli förvånad om Leo Messi kommer till spel.   
 
 
Riqui Puig
 
Bara för att.
 
 
Matchfakta:
 
Vad: Omgång 38, La Liga
Var: Mendizorroza, Vitoria
När: 17:00
Sändning: Cmore fotboll
 
 
¡Visca el Barça!

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-07-18 15:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona