Lagbanner
Camp Nou, 2023-02-05 21:00

Barcelona - Sevilla
3 - 0

Inför: FC Barcelona – Sevilla FC

Inför: FC Barcelona – Sevilla FC

Barça återvänder hem till Camp Nou och letar efter ännu en seger i ligan när de ställs mot ett så här långt underpresterande Sevilla, som just nu är innehar 13:e-platsen i La Liga.

FC Barcelona fortsätter sin La Liga-resa med ännu en viktig match på hemmaplan då de ser ut att behålla sin bekväma ledning i toppen av tabellen när de välkomnar Sevilla till Camp Nou på söndagskvällen.

Barça dominerade mot Real Betis under onsdagen och är fortfarande fem poäng före Real Madrid när vi går in i andra halvan av säsongen, men pressen kommer att ligga på katalanerna att fortsätta vinna och bevisa att de är redo att ta hem titeln.

Sevilla har haft en dålig säsong men börjar visa livstecken under den nya tränaren Jorge Sampaoli, och katalanerna kan inte ta den här matchen för givet. Så här tror vi att Barça kommer att ställa upp på söndag:

Försvar

Xavi Hernández såg äntligen sitt lag spela bra igen efter några veckor av dåliga prestationer och knappa segrar, och det sena självmålet från Jules Koundé var det enda negativa i vad som annars var en fantastisk kväll mot Betis. Laget kommer att ha en hel vecka med träning och vila efter denna, så det finns ingen anledning att förvänta sig stora rotationer från chefen.

Faktum är att jag inte förväntar mig några förändringar alls eftersom Xavi kommer att försöka bygga på onsdagens prestationer och fortsätta att utveckla ett system som mestadels har fungerat sedan början av året. Backlinjen har varit särskilt imponerande med Koundé, Ronald Araújo, Andreas Christensen och Alejandro Baldé.

Det finns dock en chans att Xavi fräschar upp laget med lite rotation, så bli inte förvånad över att se Jordi Alba som vänsterback och/eller Sergi Roberto till höger, men den nuvarande backlinjen har fantastisk kemi och är fylld med snabba, intelligenta spelare som spelar väldigt bra tillsammans.

Mittfält

Den stora förändringen av systemet 2023 har varit användningen av diamanten på mittfältet med Gavi på vänsterkanten och Frenkie de Jong som nästan spelade som en dubbel pivote med Sergio Busquets, vilket frigjorde Pedri att attackera boxen och vara överallt på planen. Alla fyra mittfältarna njuter av sina nya roller, och laget har gynnats enormt av denna förändring.

Om inte Xavi bestämmer sig för att vila en av de fyra, vilket är osannolikt med det kommande uppehållet, kan vi förvänta oss att se dem alla igen i den här matchen. Barça har också förbättrat sitt presspel med det nya systemet, vilket kan visa sig vara avgörande mot ett lag som Sevilla som försöker bygga bakifrån med Sampaoli.

Anfall

Xavis största mål för februari är att klara av en månad fylld med avgörande matcher utan Ousmane Dembélé, och Robert Lewandowski kommer att vara viktigare än någonsin utan fransmannen. Det som verkligen gör Dembélés frånvaro påtaglig är dock den dåliga formen hos Raphinha, Ferran Torres och Ansu Fati.

Ingen av de tre yttrarna är ett pålitligt alternativ just nu, men Raphinha gjorde mål mot Betis och förtjänar en ny chans när han försöker bygga upp lite självförtroende och kontinuitet.

Senaste tio mötena mellan Barça och Sevilla:

  1. 03/09/22 (La Liga) Sevilla 0 Barça 3 (Raphinha, Lewandowski, E García)
  2. 03/04/22 (La Liga) Barça 1 (Pedri) Sevilla 0
  3. 21/12/21 (La Liga) Sevilla 1 Barça 1 (Araújo)
  4. 03/03/21 (Copa del Rey)  Barça 3 (Dembélé, Piqué, Braithwaite) Sevilla 0
  5. 27/02/21 (La Liga) Sevilla 0 Barça 2 (Dembélé, Messi)
  6. 10/02/21 (Copa del Rey) Sevilla 2 Barça 0
  7. 04/10/20 (La Liga) Barça 1 (Coutinho) Sevilla 1
  8. 19/06/20 (La Liga) Sevilla 0 Barça 0
  9. 06/10/19 (La Liga) Barça 4 (Suárez, Vidal, Dembélé, Messi) Sevilla 0
  10. 23/02/19 (La Liga) Sevilla 2 Barça 4 (Messi 3, Suárez)

Förväntad startelva för Barcelona:
Ter Stegen; Kounde, Araújo, Christensen, Balde; Pedri, Busquets, de Jong; Raphinha, Lewandowski, Gavi (4-3-3)

Förväntad startelva för Sevilla:
Bounou; Navas, Badé, Rekik, Acuña; Torres, Fernando, Rakitic; Suso, En-Nesyri, Ocampos (4-3-3)

Vad? La Liga, omgång 20: FC Barcelona – Sevilla FC
När? Söndag 5/2, 21:00
Var? C More / Telia Play

Jacob Norbergjacobnorberg96@gmail.com@Joppe962023-02-04 13:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona