Lagbanner
Ramón de Carranza, 2020-12-05 21:00

Cádiz - Barcelona

Inför: Cadiz-FC Barcelona
Barca måste fortsätta vinna för att minsta gapet till toppen.

Inför: Cadiz-FC Barcelona

Barcelona reser ner till den spanska sydkusten för att möta 6:e placerade Cadiz på bortaplan. Koeman har varit tydlig inför matchen att Barca inte har råd att tappa fler poäng under detta år och således är det inget mindre än tre poäng som ska hem till Katalonien ikväll.

Cadiz:
Vi börjar med hemmalaget. Cadiz är en av säsongens nykomlingar och har gjort en fullt godkänd säsong så här långt, där man bland annat har slagit Real Madrid på bortaplan. Men nu ser formen dock sämre ut med endast en poäng på de tre senaste matcherna. Ser vi till laget så kan vi konstatera att anfallaren Anthony ”Choco” Lozano, med ett förflutet i Barca-B, nätt och jämnt har hunnit ge ett negativt coronasvar och är därmed med i matchtruppen till kvällens match. I övrigt hittar vi LaLiga-veteranen Alvaro Negredo som har en god chans att starta för ”el submarino amarillo”. Ja även Cadiz tillhör den gula ubåtsflottan.

FC Barcelona:
Barcelona kommer senast från en kassaskåpssäker 3–0 vinst borta mot Ferencvaros där Koeman roterade laget rejält. Men nu är det en ordinarie trupp som har tagits ut, med Messi, Coutinho och Ter Stegen tillbaka efter att ha vilats senast. De bra nyheterna är också att mittbacken Ronald Araujo är tillbaka efter skada. Det återstår dock att se om han kan peta mittbackskollegan Oscar Mingueza som har imponerat sedan han ersatt den långtidsskadade Gerard Pique i startelvan.

Matchtruppen i sin helhet:
Ter Stegen, Dest, Araujo, Busquets, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, Dembele, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincão, Alba, De Jong, Junior, Iñaki Peña och Mingueza.

Förväntad startelva:
Ter Stegen
Dest, Mingueza, Lenglet, Alba
Busquets, De Jong
Messi, Coutinho, Griezmann
Braithwaite


Matchfakta:
Vad: Omgång 12, La Liga
Var: Estadio Ramon de Carranza, Cadiz
När: 21.00, lördag
Sändning: Cmore

Källa: mundodeportivo.com, marca.com, fcbarcelona.com             

Emilio Valdés Bahri2020-12-05 15:41:14
Author

Fler artiklar om Barcelona