Lagbanner
San Mamés, 2021-04-17 21:30

Athletic - Barcelona

Inför Copa del Rey finalen: Athletic Club - FC Barcelona
Barcelona har chansen att ta säsongens första titel.

Inför Copa del Rey finalen: Athletic Club - FC Barcelona

Mitt i ligaspelet vänds nu blickarna mot kungens cup där Barcelona har revansch att utkräva efter supercup-förlusten mot Athletic Club. En viktig pokal står på spel då Copa del Rey-titeln kan komma att definiera katalanernas säsong.

Senast lagen möttes vann var den 31:a januari. Då i en ligamatch som Barcelona vann med 2-1. Drygt två veckor tidigare hade Athletic spöat Barca i Supercupfinalen med 3-2. I morgondagens final är det ett Barcelona som är ute efter årets första tunga titel. 

Under hösten såg det ut som att det inte skulle bli några titlar för Koeman & Co. Nu står man i en cupfinal samtidigt som ligaguldet finns på överkomligt avstånd. 
Barcelona hade en relativt enkel väg till finalen. I alla fall fram till semifinalen där man vände ett 2-0 underläge mot Sevilla tack vare ett mål signerat Gerard Piqué samt ett förlängnings-mål av Martin Braithwaite.

Koeman har tagit ut hela truppen inför cupfinalen, inklusive skadade Ansu Fati och Neto.

Ter Stegen, Dest, Piqué, R.Araujo, Sergio, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O.Dembele, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, Matheus, S.Roberto, Frenkie de Jong, Ansu Fati, Umtiti, Junior, Inaki Pena, Ilaix Moriba, O.Mingueza, Arnau Tenas.

Athletic Club då?

Baskerna från Bilbao har Copa del Rey förlusten mot rivalerna Real Sociedad färskt i minnet (2020 års final flyttades fram och spelades i början av april) och en minst knackig form. Fyra raka kryss i ligan och inte en seger sedan den sjunde mars. Det är minst sagt två revanschsugna lag som möts på lördagen.

Kuriosa:

Lördagens final blir Leo Messi’s 34:e i Barcatröjan. Av de 33 tidigare finalerna har han vunnit 24 samt stått för 29 mål. 

Det är de två lagen med flest Copa del Rey-titlar som möts. Barcelona leder med 30 CdR-titlar medan Athletic är på en andraplats med 23 titlar.

Vad: Final i Copa del Rey
När: Lördag 21.30
Var: Estadio La Cartuja, Sevilla
Sänds på: Sportbladet

Visca Barca!
 

Emilio Valdés Bahri2021-04-16 22:00:15
Author

Fler artiklar om Barcelona