Lagbanner
2020-10-31 21:00

Alaves - Barcelona

Inför: Deportivo Alavés – Barcelona
Efter två raka förluster i ligan är vinst ikväll oerhört viktigt.

Inför: Deportivo Alavés – Barcelona

Efter förlusten i El Clásico svarade Barcelona bra och vann med 2-0 mot Juventus i Champions. Det är nu av väldigt stor vikt att laget bygger vidare från styrkebeskedet i Turin för inte tappa viktiga poäng i ligaspelet.

Deportivo Alavés
 
Los Babazorros har inte någon imponerande statistik i matcherna mot Barcelona. Laget har nämligen förlorat varenda av de sju senaste La Ligamatcherna mot just Barcelona. Inledningen på årets ligaspel har inte heller startat särskilt positivt för Alavés där de inför kvällens match ligger på 15e plats med sju poäng. Hemmalaget kommer dock med god form till kvällens möte där de vunnit sina två senaste matcher och de kommer säkerligen vara sugna på att vända den negativa sviten mot Barcelona.
 
Alavés kommer till spel utan Pere Pons och Rodrigo Ely på grund av skador.
 
Möjlig startelva:
 
Pacheco; Navarro, Laguardia, Lejeune, Duarte; Mendez, Pina, Battaglia, Jota; Perez, Joselu
 
Barcelona
 
Det är få som undgått att det stormat rejält kring Barcelona det senaste. I en haltade tabell ligger laget för närvarande på 12e plats och trots att Koemans lagbygge visat upp flera positiva tendenser har de samtidigt åkt på rejäla knockar. Med förlust i de två senaste ligamatcherna behöver Barcelona nu vända trenden. Känslan inför matchen är att Alavés kan vara ett mycket passade lag för att göra just så.
 
Koeman har i truppen endast tagit ut två mittbackar i form av Piqué och Lenglet. Samuel Umtiti är fortfarande inte redo för spel samtidigt som Ronald Arjaújo utgick skadad i mötet mot Juventus. Ter Stegen är inte heller redo för spel ännu utan målet kommer därför vaktas av Neto som stått för imponerande matcher i tyskens frånvaro. Slutligen saknas även Coutinho på grund av skada. Koeman valde att inte ta med Puig i matchtruppen med motiveringen att han ville resa med en mindre trupp, utan spelare som ändå inte är aktuella för inhopp.
 
Möjlig startelva:
 
Neto; Roberto, Pique, Lenglet, Alba; De Jong, Busquets; Dembélé, Pedri, Fati; Messi
 
Håll ögonen på:
 
Pedri: 17-åringen(!) stod för en mycket imponerande insats mot Juventus vilket fick Marca att beskriva honom som årtiondets bästa värvning. Spanjoren har i Coutinhos frånvaro nu stora möjligheter att fortsätta visa sin enorma potential.
 
Messi: Även om Messi inte på något sätt har spelat dåligt i inledningen av säsongen är känslan att han fortfarande har ett sparkapital att släppa lös. Messi har gjort tio mål på nio matcher mot kvällens motstånd och ikväll förbättras förhoppningsvis den statistiken ytterligare. 
 
Dembélé: Fransmannen fick starta matchen mot Juventus i vilken han även stod för ett viktigt mål. Känslan i inledningen av säsongen var att Dembélé var relativt långt från startelvan, ett avstånd som det senaste har minskat och möjligheten finns i kväll för fransmannen att minska detta avståndet ytterligare.
 
Vad: La Liga
Var: Mendizorroza
När: 21:00
 
Visca Barça

Erik Svensson2020-10-31 10:42:00
Author

Fler artiklar om Barcelona