Lagbanner
Camp Nou, 2021-05-08 16:15

Barcelona - Atlético

Inför: FC Barcelona – Atlético Madrid
Luis Suárez återvänder till Camp Nou när kampen om ligatiteln ska avgöras.

Inför: FC Barcelona – Atlético Madrid

Fyra omgångar av La Liga återstår. Vid vinst mot Atléti kliver Barça förbi i tabellen, men lämnar över förarsätet till den vita delen av Madrid.

Lördagseftermiddagen bjuder på stormatch när Los Rojiblancos kommer till Camp Nou. En match som högst troligt blir avgörande för La Liga 20/21. Atléti, som såg så självklara ut under den första halvan av säsongen, har trots sin sviktande form allt i egna händer.

Förutsättningarna; Barça kliver upp i topp vid vinst. Däremot har Real Madrid chansen att kliva förbi när de tar emot Sevilla på söndagskvällen. En vinst för Barça innebär alltså inte nödvändigtvis att ligan är i katalanska händer. En vinst är däremot högst nödvändig för att de katalanska händerna överhuvudtaget ska ha ligan inom räckhåll.

Barça kommer till spel med i princip fullt manskap. Ansu Fati, nyopererad ännu en gång, och Philippe Coutinho saknas sedan länge. Martin Braithwaite är tillbaka efter en tids skadefrånvaro.

Truppen: ter Stegen, Neto, Tenas, Piqué, Lenglet, Mingueza, Araújo, Umtiti, Dest, Roberto, Alba, Firpo, Busquets, de Jong, Pedri, Ilaix, Riqui Puig, Pjanic, Trincão, Dembélé, Griezmann, Messi & Braithwaite.

Ronald Koeman saknas återigen på grund av avstängning. Alfred Schreuder får där med ytterligare en match med huvudansvaret från sidlinjen.

Förväntad startelva: ter Stegen; Dest, Mingueza, Piqué, Lenglet, Alba; de Jong, Busquets, Pedri; Messi, Griezmann.

Vad gäller Atlético Madrid ligger mycket fokus på Luis Suárez återkomst till Camp Nou. Någon form av hyllning verkar planeras från Barças sida. När matchen väl blåses igång lär tongångarna vara annorlunda. Vilket naturligtvis är precis som det ska vara.

Förväntad startelva: Oblak; Trippier, Savic, Giménez, Hermoso, Carrasco; Llorente, Koke, Lemar; Suárez, Correa.

I övrigt kan väl få ha missat Atlétis kollaps. Det är faktiskt inte för stora ord. Den starka första halvan av säsongen är ett minne blott. Visst fanns tecken på överprestation. Men att det skulle bli ett sådant markant tapp är förvånande. Eller kanske inte. Diego Simeone kan återigen snubbla på mållinjen.

Vad han däremot kan påminna sitt mannskap om före match är den 17 maj 2014. De har nämligen gjort det förr, Atléti under Simeone. Avgjort en liga på Camp Nou. Då hette målskytten Diego Godín och kvar från den matchtruppen är bara kapten Koke. Men, faktum kvartstår. De har gjort det förr.

För Barça är det upp till bevis. Truppen och Koeman har fått mycket lovord för 2021, och det med rätta. Messi post Bartomeu. Griezmanns poängproduktion. Ungdomarnas framsteg. Busquets eviga passningsfot. Frenkie de Jongs självklarhet. Mycket positivt finns att ta med sig.

Vad som saknats är de stora matcherna.

1–3 v Real Madrid
0–1 v Atlético Madrid
0–3 v Juventus
2–3 v Athletic Club (Supercopa de España)
1–4 v Paris Saint Germain
1–2 v Real Madrid


Visst finns vinsten mot Juventus. Vändningen mot Sevilla. Cupfinalen. 6–1 borta mot La Real. Men trenden är tydlig. Barça och Koeman anno 20/21 har problem i de stora matcherna. Hög tid att bryta den trenden imorgon.

- - - - - - - - - - -

Vad? La Liga omgång 35: FC Barcelona – Atlético de Madrid CF
När? Lördag 8/5, 16:15.
Var? Cmore / BarçaTV+.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2021-05-07 16:15:00
Author

Fler artiklar om Barcelona