Lagbanner
Olímpic Lluís Companys, 2023-12-03 21:00

Barcelona - Atlético

Inför FC Barcelona - Atletico Madrid

Inför FC Barcelona - Atletico Madrid

Atletico Madrid har en match mindre än de andra lagen i toppen, detta efter regnkaoset i början av September. Imorgon gästar laget FC Barcelona på Olympia stadion, som under renoveringen av Camp Nou vikarierar hemmaplan för Barcelona under säsongen 2023/24.

Barcelona kommer från en tung 2-1 seger i Champions League mot Porto där avancemanget säkrades. Det var däremot återigen en krampaktig insats där man i första halvleken hamande i underläge. Man klarade däremot vända och vinna men det handlade egentligen mer om ett par klassaktioner av vänsterbacken Joao Cancelo än ett övertygande spel. 

Skadeläget hos Barcelona har blivit allt bättre än om man jämför med de senaste månaderna. Gavi är fortsatt ur spel på grund av sin korsbandsskada. Marc Andre Ter Stegen fattades i truppen för Champions League matchen mot Porto och förväntas inte heller att vakta målet mot Atleti på söndag. Utöver det så har Barcelona för närvarande en stark trupp där Pedri och De Jongs återkomst från respektive skador är en viktig pusselbit för Blaugrana. 

Hemmalaget har som sagt haft det tufft senaste tiden där de bland annat med hjälpt av en sent självmål löste ett kryss i senaste ligamatchen mot Rayo Vallecano. Spelet har inte varit sig likt och Barcelona har istället klarat sig på grund av inviduella prestationer, där bland annat en lysande prestaion av Joao Cancelo löste avancemanget till vårens Champions League slutspel. 

I övrigt ska det återigen bli spännande att se hur Xavi väljer att ställa upp sin backlinje. Detta eftersom att den 20-årige vänsterbacken Alejandro Balde varit petad på slutet. Kounde och Araujo har istället turats om på högerbacksplatsen och Cancelo har fått gå över till vänster. Inigo Martinez är den som ersatt Balde i startelvan, även fast det inte är ett byte rakt av. Något som inte är omöjligt att Xavi fortsätter med. 

Preliminär startelva:
Pena; Cancelo, Martinez, Kounde, Araujo; Gündogan, De Jong, Pedri; Felix, Lewandowski, Raphinha.

Bortalaget Atletico Madrid har under hösten imponerat många. De är såklart alltid ett lag som prenumerar på topp fyra, men just i år känns det som att Simeone fått ihop något som kan gå även längre än så. Tidigare i veckan gjorde laget samma sak som Barcelona gjorde, säkrade avancemanget till Champions Leagues slutspel. Detta efter en 1-3 vinst borta mot Feyernord. 

På skadelistan hittar vi enbart fransmannen Thomas Lemar som inte förväntas ta plats i Simeones matchtrupp. Istället läggs mycket fokus på anfallsparet Griezmann och Morata. Duon har den här säsongen stått för 25 mål tillsammans i alla tävlingar och anses av många vara det bästa anfallsparet i världen för tillfället. Utöver det ska de bli spännande att se mer av 23-årige portugisen Samuel Lino som startat säsongen bra efter lånet hos Valecia föregående säsong. 

Preliminär startelva:
Oblak; Hermoso, Gimenez, Witsel; Lino, De Paul, Koke, Llorente, Riquelme; Griezmann, Morata.

Sammanfattningsvis en match som kommer betyda mycket för båda lagen. Båda lagen behöver tre poäng för att haka på i toppstriden annars är risken att avstådet börjar växa sig lite väl för stort.

Kontakt
Mail: oskarlejroth00@gmail.com
Twitter: oskarlejroth

Oskar Lejrothoskarlejroth00@gmail.comoskarlejroth2023-12-02 19:38:00
Author

Fler artiklar om Barcelona