Lagbanner
2020-02-15 16:00

Barcelona - Getafe

Inför FC Barcelona – Getafe CF: Onward and upward!

Inför FC Barcelona – Getafe CF: Onward and upward!

Onward and upward, Barça! Efter styrkebeskedet mot Real Betis jagar FC Barcelona nya poäng mot Getafe CF.


FC Barcelona:
 
Stämningen kring FC Barcelona?
 
Rätt god, trots allt. Gud vet att katalanerna har ett par stökiga veckor bakom sig – med skador, transferkaos och spänningar mellan spelartrupp och ledning – men innanför linjerna har laget tuffat på, och efter helgens blytunga bortaseger mot Real Betis är känslan att Barça, för första gången på väldigt länge, är på väg mot rätt håll.
 
Och för det kan de tacka Quique Setién. Förändringen sedan 61-åringen tog över rodret har ju varit tydlig: från ambivalens, till övertygelse. Från försiktighet, till mod. Från otydlighet, till klarspråk.
 
Från valverdiansk pragmatism, till setiénsk idealism.
 
Vilket leder oss till helgens drabbning med Getafe. För är det någon som vet hur man slår naiva fotbollsromantiker på fingrarna, så är det gästernas succétränare, José Bordalás.
 
Den som följer spansk fotboll vet nämligen hur hans lag spelar: tufft, rakt och gärna utan bollen. Ömsom högt pressande, ömsom lågt liggande - men alltid med ett stort mått av kämpaglöd och destruktivitet.
 
Det kommer att bli en hjärnornas kamp, helt enkelt. Mellan två av Europas hetaste tränare, som på många sätt är varandras diametrala motsatser. 
 
Må bäste man vinna.
 
Nedan följer den katalanska matchtruppen i sin helhet, samt en tänkbar startelva. Som bekant saknas Ousmane Dembélé och Luis Suárez på grund av skador, samtidigt som Clemént Lenglet missar matchen, avstängd. Nämnvärt är dessutom att såväl Gerard Piqué som Samuel Umtiti har dragits med lättare skador, vilket innebär att ynglingen Ronald Araujo kan komma att få chansen.
 
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Busquets, Arthur, Messi, Neto, Griezmann, Alba,Roberto, De Jong, Vidal, Umtiti, Firpo, Fati, Araujo, Manaj
 
MATS
Semedo, Piqué, Araujo, Alba
Arthur, Busquets, De Jong
Roberto, Messi, Griezmann

 

Getafe CF:
 
Getafe CF – världens åttonde underverk.
 
Det ska ju inte vara möjligt, egentligen: att en klubb av Getafes storlek – för andra säsongen i följd – fajtas i den spanska tabelltoppen jämte klubbar som Atlético de Madrid, Sevilla och Valencia.
 
Men ändå står vi här. I mitten av februari, och med ”Los Azulones” på tredje plats i La Liga, endast sju poäng bakom andraplacerade FC Barcelona.
 
Och på lördag drabbar klubbarna samman. På Camp Nou. Där katalanerna inte har förlorat på snart ett och ett halvt år.
 
Men är det några som har vad som krävs för att bryta den blåröda sviten, så är det just Getafe. Inte bara har nio av lagets senaste tio matcher resulterat i seger - senast laget släppte in ett mål var den 11 januari, mot serieledande Real Madrid.
 
Gulp.
 
Nedan följer en möjlig, djupblå startelva. Nämnvärt är att högerbacken Damian Suárez dras med skadeproblem, vilket sannolikt innebär att kamerunaren Allan Nyom kliver in i startelvan.
 
Soria
Nyom, Djene, Etxeita, Oliviera
Jason, Maksimovic, Arambarri, Cucurella
Molina, Mata 

 

Håll ögonen på:
 
Angel Rodriquez
 
Målfarlig striker, som rapporteras vara nära en vinterflytt till Barça.
 
 
Marc Cucurella
 
Släkten är värst?
 
 
Jorge Molina
 
Gammal är äldst.
 
 
Leo Messi
 
Assistkungen Leo Messi i all ära – men på lördag kommer argentinaren att leta efter målet.
 
 
Matchfakta:

Vad: Omgång 24, La Liga
Var: Camp Nou, Barcelona
När: 16:00
Sändning: Cmore
 

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-02-14 16:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona