Lagbanner
Camp Nou, 2020-11-29 14:00

Barcelona - Osasuna

Inför FC Barcelona – Osasuna
Barca behöver tre poäng i morgondagens match mot Osasuna.

Inför FC Barcelona – Osasuna

Det var ett ungt Barcelona som bortaslog Dynamo Kiev senast i Champions League med klara 4–0. Kommer den goda Koeman fortsätta satsa på det yngre gardet när Osasuna från Pamplona kommer på besök? Vi får nästan hoppas på det!

FC Barcelona:
Mot Dynamo Kiev hade Barcas startelva en snittålder på 24 år och 206 dagar. Det var det yngsta laget man har ställt upp sedan 2011 och nästan 5 år yngre än laget som åkte ur Champions League mot Bayern München förra säsongen. Och visst såg det piggare ut, i alla fall i andra halvlek där man satte samtliga fyra bollar.

Men nu handlar det alltså om Osasuna på hemmaplan i La Liga. En vinst är som alltid ett måste, särskilt den här säsongen där man har tappat otroligt många poäng hittills. När det kommer till truppen är nyheterna att Busquets är tillbaka från skada. Även Messi och De Jong är tillbaka efter att ha vilats i Champions League. Den unge Oscar Mingueza gjorde en stark debut senast och skall ha imponerat på Koeman. ”En spelare vi kan lita på” sa Koeman efter matchen senast. Med tanke på Piques (förmodade) långa frånvaro lär vi komma att se mycket mer av Mingueza. Spännande minst sagt!

I övrigt gäller det att hitta energin och det snabba passningsspelet. Såhär långt har kontinuiteten varit lagets stora problem och man pendlar alldeles för mycket när det kommer till prestationsnivån.

Ronald Koeman har tagit ut följande matchtrupp inför morgondagen:

Ter Stegen, Dest, Sergio Busquets, Aleña, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, Dembele, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, Matheus, De Jong, Junior, Iñaki Peña, Mingueza.

Nedan kommer en tänkbar startelva:
Ter Stegen,
Dest, Mingueza, Lenglet, Alba
De Jong, Aleña
Messi, Coutinho, Dembele
Griezmann


Osasuna:
Osasuna ligger på en 14:e plats i tabellen inför morgondagen. Faktiskt på samma poäng som Barca (11 pinnar vardera) men med en match mer spelad. Och man kommer till Camp Nou med en jobbig svit. Man har inte lyckats göra mål på de fyra senaste bortamatcherna. Något man såklart kommer behöva ändra på om man vill ha någon chans på poäng. Osasuna har haft det tufft med en lång skadelista under hela säsongen och man reser till Barcelona med endast två anfallare i truppen.

Matchfakta:
Vad: Omgång 11, La Liga
Var: Camp Nou, Barcelona
När: 14.00, söndag
Sändning: Cmore Live, Cmore Live HD

Källa: mundodeportivo.com, marca.com, OptaJose.
 

Emilio Valdés Bahri2020-11-28 18:20:30
Author

Fler artiklar om Barcelona