Lagbanner
2020-07-08 22:00

Barcelona - Espanyol

Inför FC Barcelona - RCD Espanyol: Kniven mot strupen

Inför FC Barcelona - RCD Espanyol: Kniven mot strupen

I kvällens batalj tar Barcelona emot ligans jumbo på Camp Nou med kniven mot strupen. Motståndaren må ligga sist i tabellen, men är icke desto mindre en uppstudsig lillebror. Espanyol har visat prov på detta förr, inte senast i vintras då de snuvade ett fantasilöst Valverde-Barca på segern med en sen reducering… Vi får hoppas att storebrors stolthet och vinnarlyst tar oss och bollen hela vägen in i mål ikväll. Gärna gång på gång.

Jag ska inte förneka att jag har en något blåögd bortskämdhet gällande Barcelonas framtågande i La Liga det senaste årtiondet (och lite till). Sen Pep tog över 2008 har Barca kammat hem åtta ligatitlar. Jag vet inte ifall det är Barcas dominans eller ärkerivalens periodvis blotta hot som gjort mig bortskämd. Jag menar, den underliggande känslan jag haft ständigt och jämt är att Barcelona kommer att ta hem ligan till slut ändå. Även fast Valverde suger, även fast Barca spelar tråkig fotboll, även fast vi har skadade anfallare. Även fast Real rycker ifrån i tabellen… Jo, faktum är den att även det inte har oroat mig något särskilt förr. Känslan är däremot att jag kan komma att få äta upp min blåögda bortskämdhet nu när det är fyra omgångar kvar och Real leder med lika många poäng.
Xavis arvtagare Arthur såld, Setien på väg bort efter en trekvarts säsong, ännu ett rykte om Messis missbelåtenhet. Min bortskämdhet utvecklades till arrogans och arrogansen har blivit förnekelse. Jag har förnekat det faktum att vi kan förlora och nu på horisonten ser jag en borttappad ligatitel och medan jag vänt bort blicken, har skeppet börjat sjunka…

Form
Efter Corona-vilan öppnade Abelardos Espanyol starkt med seger hemma mot Deportivo Alavés samt ett kryss borta mot Getafe efter att man lyckats täppa till bakåt med en man mindre nästan hela matchen. Efter det har den negativa trenden däremot gjort sig påmind då man noterats för fem raka förluster.
Barcelona har en stark seger borta mot den gula ubåten Villa Real i ryggen men har trots det en svajig form. Den där blåögda bortskämdheten kändes trygg fram tills att man slarvat bort en seger mot Celta Vigo efter Iago Aspas sena kvittering. Tre poängtapp har lett till att Real har gått om i tabellen och Real visar med gott segermod hur man vinner matcher när det väl gäller.

Snälla Barca, vinn ikväll och tänd hoppet i mig. Tänd hoppet och ge mig chansen att få vara blåögt bortskämd igen. 

Harald af Ugglas Åberg2020-07-08 14:55:00
Author

Fler artiklar om Barcelona