Lagbanner
Camp Nou, 2023-04-29 21:00

Barcelona - Real Betis

Inför FC Barcelona – Real Betis

Inför FC Barcelona – Real Betis

Det är med ett svagare facit än på länge som Barcelona välkomnar Real Betis på söndagskvällen. Den katalanska jätten har bara förlorat tre matcher denna säsong, men det är i närtid som formen har sett svagare ut. 

Man har endast lyckats göra två mål på sina senaste fem matcher. Däremot ska man komma ihåg att Pedri är tillbaka nu efter en tids skada. Kanariern fick hoppa in mot Atletico och starta mot Rayo och hans form kommer att behövas för att Barça ska bryta sviten på sex matcher utan att göra två mål.

Den senaste matchen resulterade som bekant i en 2–1-förlust mot Rayo Vallecano. Det kan ses som en parentes i sammanhanget, trots allt har många Barcelona-anhängare redan räknat ligatiteln som vunnen. Däremot ska man komma ihåg att det är 21 poäng kvar att spela om och Xavis har inget att förlora på att ge sitt allt nu i slutet av säsongen.

Truppen ser slagkraftig ut och det är endast en skada som fortsätter att sticka ut som försvagande av truppen. Dembélé ser inte ut att komma till spel nu heller trots att han är tillbaka i träning.

En trolig laguppställning ser ut som följer: Ter Stegen; Koundé, Araujo, Alonso, Balde; de Jong, Busquets, Pedri; Raphinha, Lewandowski, Gavi.

Motståndet skall alltså Real Betis stå för. Sevillalaget är mitt uppe i en strid om europaplatserna och har ett bra läge att klättra närmare Champions League-spel till nästa säsong. 

I nuläget ligger man mellan Athletic Club och Villareal på en 6:e plats. Vill laget kunna matcha förra årets 5:e placering kommer en vinst mot ett aningen formsvagt Barça vara en bra start på upploppet.

Real Betis ser inte ut att kunna mönstra starkast tänkbara motstånd på Camp Nou. I anfallet saknar man sedan två månader tillbaka sin stjärnspelare Nabil Fekir. Utöver honom kommer inte heller Juanmi, Sabaly eller Victor Ruiz komma till spel.

Med detta i åtanke blir en trolig laguppställning istället: Silva; Miranda, Pezzela, Felipe, Ruibal; Carvalho, Rodriguez, Canales; Perez, Iglesias, Henrique.

Det finns ingen anledning för Barça att slå av på takten man hållit så länge under säsongens gång. Ett rekord för flest antal hållna nollor under en säsong finns inom räckhåll så det kan iallafall ses som en morot för försvararna att jobba för. För många av de offensiva spelarna handlar det snarare om att visa sig från sin bästa sida. Nu närmar sig transferfönstret med stormsteg och Laporta kommer att vilja släppa några tyngre löneposter, vill man stanna i klubben får man kanske visa att man förtjänar det i matcherna som återstår.

Lukas Eriksson Melander2023-04-28 21:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona