Lagbanner
2020-10-04 21:00

Barcelona - Sevilla

Inför: FC Barcelona - Sevilla FC
Fler målfiranden för Ansu Fati mot Sevilla?

Inför: FC Barcelona - Sevilla FC

Med två segrar och 7-0 i målskillnad ska Barça ta sig an nästa utmaning i ligaspelet på söndag kväll. För motståndet står Sevilla, som gör resan från Andalusien i nordöstlig riktning till den katalanska huvudstaden. Avspark kl. 21:00 på Camp Nou.

Barça med nya tränaren Ronald Koeman vid rodret har fått en fin start på ligaspelet. Det nya spelsystemet med en omvänd mittfältstriangel – två pivotes istället för en – har fungerat väl. Laget sitter ihop, såväl i anfall som försvar. Betydligt högre intensitet i presspelet, mycket tack vare en ”passiv” försvarare (Messi) istället för två (Messi & Suárez). Dessutom leverans i det offensiva spelet, där supertalangen Ansu Fati sticker ut med sina tre mål.

Med all respekt för både Villarreal, och Celta de Vigo på Balaídos (första segern där på fem år senast). Sevilla blir det första riktigt stora testet för Koeman och hans mannar. Ett Sevilla som går in i säsongen som nyblivna Europa League-mästare. De gav dessutom Bayern München en tuff match för en dryg vecka sedan. Få lag klarade just det under den gångna säsongen, utan att utveckla det ytterligare.

Startelva
Förväntad elva enligt följande: Neto; Roberto, Araújo, Piqué, Alba; Busquets, de Jong; Griezmann, Coutinho, Ansu Fati; Messi.

En ändring jämfört med de två inledande matcherna, där Araújo ersätter avstängde Clément Lenglet. Möjligt att Koeman väljer att rotera något ytterligare i elvan med tanke på det hårda spelschemat. Där ligger Pjanic och kanske även Dembélé eller Trincão närmast till hands. Dessutom finns en möjlig debutant i nyförvärvet Sergiño Dest.

Presskonferens
Presskonferensen inför matchen bestod till stor del av transfermarknaden, där Koeman på ett närmast komiskt fortsätter att hinta om hur illa den ekonomiska situationen faktiskt är. Lite om morgondagens match blev det såklart också:

”Sevilla är starka och det kommer bli en utmaning. Men vi spelar på hemmaplan, vi har två segrar med oss och vi tror på oss själva.”
”Det är bra att inleda mot starka lag, för att se var vi står.”
”Vi vill ha intensiva träningar. Vi spelar som vi tränar. Vi går inte ut på planen för att vila.”
”Vi kan alltid förbättra saker, men överlag är jag väldigt nöjd. Vår inställning är väldigt bra och jag hoppas att vi fortsätter såhär.”


Motståndaren
Sevilla kan även de stoltsera med två segrar i ligaspelet. 3-1 i premiären mot nykomlingen Cádiz, och ett sent avgörande i 1-0-segern senast mot Levante. Även UEFA Super Cup har avverkats där Bayern München till slut blev för starka i förlängningen.

Sevilla reser upp till Katalonien med följande trupp: Vaclík, Bounou, Díaz, Koundé, Diego Carlos, Gómez, Navas, Escudero, Pozo, Acuña, Fernando, Gudelj, Rakitic, Óliver Torres, Jordán, Vázquez, Óscar, Suso, Ocampos, de Jong, En-Nesyri, Munir och Carlos Fernández.

Under det månadslånga uppehållet har en av ligans mest sevärda spelare Éver Banega lämnat klubben. Ersättaren heter Ivan Rakitic, som i och med morgondagens match återvänder till Camp Nou för första gången sedan flytten. Övrig Barça-bekantskap finns i form av mittbacken Sergi Gómez samt den forne supertalangen Munir El Haddadi.

Nyckelspelare i övrigt är mittbackslåset Diego Carlos och Jules Koundé (som var mycket nära en flytt till Manchester City), evighetsmaskinen Jesús Navas, chefen på mittfältet Joan Jordán samt den kantige men likväl briljanta yttern Lucas Ocampos som på rätt dag kan göra livet till ett elände för vilken ytterback som helst.

En tuff utmaning
Sevilla är alltid en stark motståndare, och har många bra saker på gång. Tränare Julen Lopetegui har satt ett system som fungerar, och kan dessutom krydda det med individuell kvalité, där Lucas Ocampos utgör det största hotet. Återstår att se hur Barça kan hantera detta. Två imponerande segrar hittills, men båda där motståndet faktiskt inte imponerat nämnvärt.

Ytterligare en trepoängare för Barças del skulle vara mycket välkommet. Dels för att hålla avståndet ner till de två rivalerna från Madrid, som båda tappat poäng sedan tidigare. Dessutom med tanke på det tuffa spelschemat framöver – både vad gäller tid och motståndare.

Känslan är att vi oavsett resultat kan förvänta oss en bra fotbollsmatch mellan två skickliga lag. Med ytterligare en seger – och där med tre raka – har Barça fått en lysande start på säsongen och möjlighet till arbetsro. Låt oss hoppas att så blir fallet.

- - - - - - - - - - - 

Vad? Barça - Sevilla, La Liga omgång 3
När? Söndag 4/10, 21:00
Var? C More

¡Visca Barça i Visca Catalunya!

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2020-10-03 21:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona