Lagbanner
Camp Nou, 2020-12-19 16:15

Barcelona - Valencia

Inför FC Barcelona – Valencia CF
Barca går för den tredje raka ligasegern i helgens match mot Valencia.

Inför FC Barcelona – Valencia CF

Barca kommer från två hemmavinster i ligan och nu är det dags för den tredje hemmamatchen på mindre än en vecka. Och det är Valencia som står för motståndet.

FC Barcelona:

Barca vann den senaste ligamatchen mot Real Sociedad med 2–1 och uppryckningen i ligaspelet fortsätter. Inför morgondagens match finns det egentligen inga stora nyheter att rapportera om. Det är ett tätt spelschema just nu och frågan är hur den gode Koeman kommer att rotera laget. Pedri imponerade senast mot La Real och lär få chansen från start. Mittlåset lär formeras av Araujo och Lenglet. Men de stora frågetecknen finner vi på mittfältet. Både Pjanic och Aleñá knackar på dörren och har goda chanser att starta i fall Koeman bestämmer sig för att rotera på mitten. Och hur ser det ut på Riqui Puig-fronten undrar ni? Jo under fredagens presskonferens uttalade Koeman följande om fansens favorit: ”Under träningarna kanske det inte görs tillräckligt för att ändra på tränarens sätt att tänka” och ”just nu handlar allt inte om kvalitet, man behöver också andra saker”. Vad Koeman egentligen menar kan man diskutera men det framgår tydligt att Riqui inte har det lätt just nu.

Truppen består av följande spelare: Ter Stegen, Dest, Araujo, Sergio Busquets, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, Matheus, De Jong, Umtiti, Junior, Mingueza, Konrad, Arnau Tenas.

Möjlig startelva:
Ter Stegen
Dest, Araujo, Lenglet, Alba
Pjanic, De Jong
Messi, Pedri, Coutinho
Griezmann


Valencia CF:

Valencia har haft en tung säsong såhär långt och det är nog inte en hemlighet för allmänheten att det är en klubb i gungning. På tretton spelade matcher har man endast lyckats att vinna tre. Den senaste ligavinsten kom hemma mot inte mindre än Real Madrid, men utöver det är man vinstlösa i de senaste fyra ligamatcherna. Truppmässigt ser det inte bättre ut för Javi Garcias mannar. Både Maxi Gomez och Kevin Gameiro ser ut att missa matchen vilket innebär att man reser till Barcelona utan sina ordinarie anfallare. Hur de löser det problemet får vi se imorgon lördag.

Matchfakta:
Vad: Omgång 15, La Liga
När: Lördag 19/12, 16:15
Var: Cmore Fotboll, Cmore Fotboll HD
 

Emilio Valdés Bahri2020-12-18 16:42:00
Author

Fler artiklar om Barcelona