Lagbanner
2020-09-27 21:00

Barcelona - Villarreal

Inför FC Barcelona – Villarreal CF: Ny säsong, samma Barca?
Barca och Messi börjar ligaspelet.

Inför FC Barcelona – Villarreal CF: Ny säsong, samma Barca?

La liga är tillbaka för Barcas del. Efter att inte ha spelat de två första omgångarna på grund av det långa europaspelet förra säsongen, är det nu dags för ligaspel på Camp Nou.

FC Barcelona:

Det har känts som en lång försäsongen där kontroverserna har avlöst varandra. Messi-gate, misstroendeomröstningen mot presidenten Bartomeu och Luis Suarez infekterade exit är bara några av de uppmärksammade nyheterna som kommit ut från Camp Barca. Samtidigt har flera profilerade spelare lämnat, förutom tidigare nämnda Suarez också Ivan Rakitic, Arturo Vidal och Nelson Semedo. 
 
Men det finns också en rad spännande nyheter inför säsongsstarten. Philippe Coutinho är tillbaka och det med besked. Brassen verkar få en central roll i det nya Barca och förtroendet från tränaren Koeman verkar ligga högt.
 
Ansu Fati har tagit flera steg framåt och kan nog konkurrera om en startplats i Koemans nya fyrmanna-anfall. 
 
Portugisen Trincao har sett spännande ut under försäsongen och det blir spännande att se ifall han kan slå sig in i en startelva. 
 
Sedan ställs samma frågor som ställts ett par gånger förut. Är det här säsongen Dembelé äntligen får vara skadefri och visa vad han verkligen går för? Och ska Griezmann uppfylla de höga kraven nu när han är Barcas första-nia?
 
Nedan kommer en tänkbar startelva inför morgondagens match.
 
Neto
Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Alba
De Jong, Busquets
Messi, Coutinho, Fati
Griezmann
 

Håll koll på:
 
Messi
 
Kanske konstigt att behöva hålla koll på världens bästa, men med tanke på den turbulenta försäsongen blir det intressant att se hur argentinaren presterar.
 
Coutinho
 
Chans nummer två för Coutinho i Barca. Ska han ta tillfället i akt i sin nya centrala roll i anfallet?

Griezmann
 
Barcas nya nummer sju ska agera central nia den här säsongen. Är det förändringen som krävs för att få ut maximalt från fransmannen?
 
Villarreal CF:
 
Den gula ubåten från Valencia har två ligamatcher i bagaget innan bortamötet mot Barca. Och det är en bra start de har fått. Efter att ha spelat oavgjort hemma mot Huesca, så tog man alla tre poängen i den andra omgången mot Eibar. 
 
På bänken hos Villarreal hittar vi den välbekanta Unai Emery, som efter en sejour i Arsenal är tillbaka på spansk mark. Och till sitt förfogande har han en väldigt stark trupp. 
På topp hittar vi välkända namn som Gerard Moreno och Barcabekantingen Paco Alcacer. I anfallet finns också den alltid farlige yttern Samuel Chukwueze som lär ha en spännande säsong framför sig. 

Samtidigt gjorde man en riktig prestigevärvning när den förre Valencia kaptenen Dani Parejo värvades. Även Francis Coquelin togs in för en billig peng. 
 
Nedan hittar vi en tänkbar Villarreal-elva inför matchen.
Asenjo
Gaspar, Torres, Albiol, Pedraza
Chukwueze, Parejo, Coquelin, Moi Gomez
Moreno, Alcacer

 
Med två spännande lag på vardera sida har vi en riktigt fin match att se fram emot. Och om Barca vill ha alla tre poäng så kommer det krävas en stark insats. 
 
Matchfakta:
Vad: Omgång 3, La Liga
Var: Camp Nou, Barcelona
När: 21.00, söndag
Sändning: Cmore fotboll
 
 
¡Visca el Barça!

Emilio Valdés Bahri2020-09-26 21:05:00
Author

Fler artiklar om Barcelona