Lagbanner
El Alcoraz, 2021-01-03 21:00

Huesca - Barcelona

Inför Huesca - Fc Barcelona: Nytt år, förhoppningsvis ett nytt FC Barcelona
Tillbaka i truppen efter julledigheten

Inför Huesca - Fc Barcelona: Nytt år, förhoppningsvis ett nytt FC Barcelona

Året 2020 har varit ett mörkt år för många, så också för Fc Barcelona. Året avslutades med nytt poängtapp i form av ett oavgjort resultat mot Eibar, vilket innebär att Barça för närvarande ligger på sjätteplats i tabellen.

Fc Barcelona

I och med det oavgjorda resultatet mot Eibar har Barcelona 10 poäng upp till serieledarna Atlético Madrid. Saknaden av Messi var tydlig i den matchen men med argentinaren tillbaka i truppen ökar chanserna för ett positivt resultat mot Huesca. Barcelona har mött Huesca fyra gånger tidigare och vunnit tre av matcherna medan senaste mötet lagen emellan slutade mållöst.

Coutinho skadades allvarligt i förra matchen för Barça och kommer att vara borta i ungefär 3 månader. Sergi Roberto och Gerard Pique återfinns sedan tidigare på skadelistan samtidigt som Umtiti står utanför truppen på grund av magproblem. Jordi Alba var avstängd senst men är nu tillbaka i truppen. Ousmane Dembélé var tillbaka efter sin skada i mötet mot Eibar och blev där lagets enda målskytt. Även Leo Messi är tillbaka i truppen och kommer sannolikt tillsammans med Dembélé vara med i startelvan imorgon kväll.

Möjlig startelva:
(4-3-3): Marc-Andre ter Stegen; Jordi Alba, Clement Lenglet, Ronald Araujo, Sergino Dest; Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Pedri; Ousmane Dembele, Lionel Messi, Martin Braithwaite

Huesca

Laget ligger på sista plats i tabellen och har endast mäktat med en vinst hittills under säsongen. Senaste matchen för Huesca slutade med uddamålsförlust 2-1 mot Celta Vigo och laget är därmed piskat att ge allt för att skrälla mot Barcelona och ta viktiga poäng i bottenstiden.

Sandro Ramirez och Pablo Maffeo är skadade och kommer därför missa morgondagens match för Huesca.

Möjlig startelva:
(4-2-3-1): Alvaro Fernandez; Javi Galan, Dimitris Siovas, Jorge Pulido, Pedro Lopez; Pedro Mosquera, Mikel Rico; Borja Garcia, Javier Ontiveros, David Ferreiro; Shinji Okazaki

Vad: La liga
Var: Estadio de Alcoraz
När: 3/1, 21:00

Visca Barça
 

Erik Svensson2021-01-02 15:22:00
Author

Fler artiklar om Barcelona