Lagbanner
2020-02-09 21:00

Real Betis - Barcelona

Inför Real Betis - FC Barcelona: Setién, lämna ditt bakomflutna före dig

Inför Real Betis - FC Barcelona: Setién, lämna ditt bakomflutna före dig

Lämna ditt bakomflutna före dig, säger Pumba och det är precis vad jag hoppas att Setién avser att göra. Imorgon är det dags för den knoppande tränaren att återbesöka sitt förflutna. Platsen där tränaren fick sitt stora genombrott på, arenan där han kunde chocka vilket stjärnspäckat lag som helst. Som Barcelona-supporter kunde jag inte beskåda de grönvita med något annat än förtjusning, när stjärnorna stod rätt för Setiéns Real Betis. Imorgon får vi se efter så att han inte glömt vem han är.

Mycket har hänt i Barcelona under den senaste tiden. Fejden mellan Abidal och Messi är inte det enda gruset i maskineriet. En tung förlust mot Valencia samt en ännu mer betungande exit ur cupen. Så som det ser ut kommer det att krävas en hel del smörjning för att de här kugghjulen ska rotera i en samstämmighet. Men fotbollen som jag fick avnjuta i Setiéns Betis, ger mig goda skäl att sitta lugnt i båten och iaktta hur Barcelona återfinner sin identitet efter Valverdes terror.

Real Betis har tre segrar på de fyra senaste matcherna hemma på Estadio Benito Villamarín och det portugisiska ankaret William Carvalho tros komma tillbaka från en lång skadefrånvaro. En övertygande 3-0 seger över Isaks Sociedad, och vinster över Athletic club samt Valencia injicerar nog inget vidare lugn i en Quique under provanställning. Men historiskt sett har Barcelona bara förlorat en match på de senaste 17 drabbningarna i ligan, lagen emellan - och det var just förra säsongen då Setiéns Betis chockade Barcelona på Camp Nou då de vann med 4-3.

Känslan är att Barcelona har någonting på gång igen. Det är klart att det tar tid att återskapa den magnifika tikitaka-fotbollen. Men stjärnorna står faktiskt rätt till, åtminstone på planen och i ledarstaben. Med en Messi som är Messi, ett mittfält som jämförs med Xavi och Iniesta samt en tränare vars filosofi skulle få Pep att blekna - så kan det här verkligen bli sjukt jädra bra. Tillåt mig snälla att tro. För med den truppen Barca har, och den kanske fanatiska men fantastiska spelidé Setién har, så kan Barcelona återigen göra underverk. Oavsett resultat imorgon så kommer underhållningsvärdet vara högre än Barcelonas alla matcher under Valverde. Lämna ditt bakomflutna före dig Quique - Visca El Barca!


Vad: La liga omgång 23

Var: Benito Villamarín Stadium, Sevilla

När: Söndag 9/2 kl. 21:00

TV: Cmore

Harald af Ugglas Åberg2020-02-08 20:33:48
Author

Fler artiklar om Barcelona