Lagbanner
Inför Royal Antwerp FC - FC Barcelona

Inför Royal Antwerp FC - FC Barcelona

Barcelona kan ikväll säkra gruppsegern i sin Champions League grupp när laget reser till Belgien för att gästa gruppjumbon Royal Antwerp.

Barcelona är matematiskt redan klara för vårens slutspel i Champions League och är nästan helt säkra att toppa gruppen efter kvällens matcher. Trots det finns det fortfarande en hel del att spela för. Matchen ikväll skulle kunna ses som någon typ av chans till revansch efter helgens förlust mot Girona. Förlusten i sig gjorde att man halkade efter i toppstriden samtidigt som Girona gick upp i serieledning. Trots att Xavi påstod att laget förlorade samtidigt som de spelade bra så är det många som ställer sig frågande till det då de flera gånger under matchen hade svårt att ens vinna tillbaka bollen. Matchen ikväll är en chans att studsa tillbaka och komma på rätt spår igen. 

I de första rapporterna från klubben var det ett ordentligt roterat lag som skulle resa till Belgien. Robert Lewandowski, Ronald Araujo, Ilkay Gündogan och Frenkie De Jong var de fyra spelare som fattades i de första rapporterna som skickades ut av klubben. Lite senare skickade dock klubben ut att alla tillgängliga A-lagsspelare skulle resa med resten av laget, i detta fall gäller det Lewandowski, Araujo och Gündogan. De Jong lämnas utanför på grund av feber. 

Utöver De Jong så saknas sedan tidigare Gavi, Inigo Martinez och Marc-Andre Ter Stegen. Marcos Alonso saknades under helgens förlust mot Girona på grund av en ryggskada och finns inte med i truppen inför kvällens match. 

Med tanke på de sena truppförändringarna så är startelvan svår att sia kring. Med tanke på att beslutet kring de tre, till vardags startspelare ändå togs relativt sent så är sannolikheten ändå relativt liten att någon av dem kliver in från start och att de istället vilas. Detta ger i sin tur möjligheten för en hel del andra spelare att få chansen från start. Bland annat så kan Lamine Yamal och Fermín López tänkas ta en plats i startelvan. Även Alejandro Balde som den senaste tiden fått spendera en hel del tid på bänken lär spela från start.

Preliminär startelva:
Pena; Balde, Christensen, Kounde, Roberto; Fermín, Romeu, Pedri; Felix, Ferran, Yamal

Hemmalaget Royal Antwerp har hittills under årets Champions League gruppspel inte tagit en enda poäng och har därmed ingenting att spela för eftersom en tredjeplats och spel i Europa League inte heller är aktuellt. Att avsluta bra finns det däremot ofta lag som vill och att kunna sno poäng från några av de största drakarna i Europa kan alltid locka. Mycket av fokuset kommer ikväll kommer att läggas på den erfarna lagkaptenen Toby Alderweireld, som bland annat har gjort över 100 matcher i både Tottenham och det belgiska landslaget. 

Precis som i Barcelona saknar Antwerpen ett par spelare, både på grund av skador men även avstängningar. Däribland hittar vi bland annat svenske Jacob Ondrejka som saknas på grund av en fotskada. Anthony Valencia saknas också med en muskelskada. De avstängda spelarna är Jurgen Ekkelenkamp och Arbnor Muja.      

En trolig startelva är:
Butez; Wijndal, Coulibaly, Alderweireld, De Laet; Keita, Vermeeren; Ejuke, Balikwisha, Kerk; Janssen

Oskar Lejrothoskarlejroth00@gmail.comoskarlejroth2023-12-13 10:35:00
Author

Fler artiklar om Barcelona