Lagbanner
Ipurua, 2021-05-22 18:00

Eibar - Barcelona

Inför SD Eibar - FC Barcelona: Koeman, ge oss tillbaka vår ungdom!

Inför SD Eibar - FC Barcelona: Koeman, ge oss tillbaka vår ungdom!

Rafflande avslutning på denna alldeles fängslande säsong väntar mot det enkla bytet, ligajumbon Eibar. Tre poäng ska bara inkasseras och vi kan erkänna oss mästare…

Kalla det clickbait. För nej, jag har inte missat något. Jag är helt varse omständigheterna. Jag vet att Messi inte spelar. Jag vet att han fått lämna Barcelona för spel i Copa America för sitt hemland Argentina. Jag vet att han har lämnat inför den sista omgången i ligan eftersom att den just inte betyder ett jädra dugg. Jag vet. 

I upptakten av titelstriden inför de sista omgångarna då Atletico länge vacklat och Real likaså, kände man att det skulle gå vägen vid flera tillfällen. Vi snuvade baskerna titeln i Copa Del Rey efter förlusten i El Clasico och Koemans mannar lös med energi. Atletico fortsatte tappa poäng och glappet minskade och minskade. Sedan bara gick det inte. Förlusten hemma mot Granada var spiken i kistan. Men även innan var känslan att vi inte var värda någon ligatitel. Man kan inte vinna ligan när man förlorar mot Real borta och hemma, eller förlorar och spelar lika mot Atletico. Även fast det var nära där ett tag, så hade vi aldrig vunnit på grund av Barcelonas storspel, utan isåfall på grund av Real och Atleticos brister - och nu med facit i hand känns det faktiskt inte mindre än rätt att vi inte vinner ligatiteln. Vi förtjänade det inte. 

Kvällens rafflande avslutning lyser med sin frånvaro, för kvällens drabbning är lika ointressant som den är obetydlig. Den enda behållningen skulle vara ifall Koeman valde att spela ungtupparna som varit fullständigt lysande under denna säsong. Tillbaka till grunderna, tillbaka till La Masia - Koeman, ge oss tillbaka ungdomen. 

Harald af Ugglas Åberg2021-05-22 10:46:00
Author

Fler artiklar om Barcelona