Lagbanner
Ramón Sánchez Pizjuán, 2021-02-27 16:15

Sevilla - Barcelona

Inför Sevilla FC - FC Barcelona: Aldrig har det varit över när den feta damen spelar Flamencogitarr

Inför Sevilla FC - FC Barcelona: Aldrig har det varit över när den feta damen spelar Flamencogitarr

Ett oerhört viktigt ligamöte väntar då Sevilla FC tar emot katalanerna. En haltande tabelltrea mot en uppsvingande tabellfyra och resultatet hade inte kunnat vara mer ovisst på förhand. Ska de underpresterande Katalanerna lyckas fjutta på hoppet om en ligatitel, eller lyckas Andalusierna släcka det en gång för alla och cementera det faktum att säsongen varit ett helfiasko? It ain’t over ’til the fat lady sings.

Sevilla FC
Stjärnhimmelen lyser klart över Sevilla för tillfället. Med en arsenal bestående av Ocampos, Marockanen En-Nesyri som noterats för hela 13 mål i ligaspelet, de förlorade sönerna Rakitic och Munir, nyvärvade glödheta Papu Gomez samt Suso - kan man inte annat än oroa sig som Barca-supporter. Med ett starkt facit på sex raka vinster i ligaspelet, dundrar Lopetegui och gänget på och skapar oreda hos vilka de än möter. Detta såg vi inte minst senast när Barcelona åkte på en 2-0 förlust i första akten av semifinalen i Copa Del Rey. Med detta sagt har Sevilla FC därmed goda möjligheter att få dela ut nådastöt i både cupen och ligan som skulle innebära det totalfiaskot man fasat för under hela den här säsongen.

FC Barcelona
Barcelona balanserar vidare på sin sköra tråd, och självklara segrar i ligaspelet blandas ut med beskt koncentrerade motgångar. Förlusten hemma mot PSG jobbar jag hårt på att försöka förtränga och just därför kommer den naturligtvis att eka i mitt minne för evigt. Men kanske är det bättre att falla hårt och bygga om på nytt ur askan… men riktigt hela vägen dit har vi inte kommit än, för än finns det hopp och än finns det skäl att tro. Och visst har det väl aldrig spelats Flamencogitarr under en begravning? 
Med Messi tillbaka som skytteligaledare, Pique tillbaka från skada och en Griezmann som det här året faktiskt börjat leverera har Barcelona goda förutsättningar att kunna ta sig tillbaka in i matchen om ligatiteln igen. 

Kom ihåg, det är inte över förrän den feta damen sjunger och ingen jädra Andalusisk Flamenco ska få vara signalen för att detta tåget har gått. Mot Sevilla och seger!
Visca el Barça!

Vad: Omgång 25, La Liga
Var: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
När: 27/2, 16:15
Sändning: Cmore

Harald af Ugglas Åberg2021-02-26 17:39:54
Author

Fler artiklar om Barcelona