Lagbanner
Inför Unionistas de Salamanca CF - FC Barcelona

Inför Unionistas de Salamanca CF - FC Barcelona

Barcelona gästar ikväll Unionistas de Salamanca för åttondelsfinal i Copa del Rey. Barcelona slog i förra omgången Barbastro från den spanska fjärdedivisionen på bortaplan.

Efter söndagens fiasko i finalen av den spanska supercupen när Barcelona föll med 4-1 mot Real Madrid i Riyadh ska Barcelona ikväll försöka studsa tillbaka och ta sig vidare i Copa del Rey när man ställs mot Unionistas de Salamanca från Primera Federacion, den spanska tredjedivisionen. Barcelona tog sig i förra omgången vidare efter att ha slagit Barbastro med uddamålet på bortaplan samtidigt som Unionistas de Salamanca slagit ut självaste Villarreal på straffar.

Som tidigare nämnt så håller Unionistas till i Primera Federacion som är uppdelad i två grupper med 20 lag i varje. Unionistas spelar i grupp 1 och placerar sig för tillfället på en tolfte plats sex poäng ned till nedflyttningsstrecket. Laget kommer från staden Salamanca och regionen Kastilien och spelar sina hemmamatcher på Campo de Fútbol Reina Sofía där de tränas av spanjoren Dani Ponz. Unionistas har aldrig tagit sig så här långt i Copa del Rey och hoppas ikväll på en ny skräll inför sina hemmasupportrar.  Barcelona kommer som sagt in till matchen efter den tunga förlusten mot Real Madrid i söndags och frågetecknen är större och fler än på länge. Tränaren Xavi är ifrågasatt på flera håll samtidigt som sportchefen Deco påstår att det finns fullt förtroende för den före detta spanska mittfältaren. Även om många inte är helt övertygade så sitter Xavi med största sannolikhet åtminstone kvar till sommaren. 

Efter att truppens skadeläge hade börjat ljusna så tog det en snabb vändning under de senaste matcherna. Gavi, Marc-Andre Ter Stegen och Marcos Alonso är sedan tidigare borta på grund av skador och efter att Joao Cancelo och Inigo Martinez skadat sig efter juluppehållet växte skadorna än större när Raphinha fick utgå skadad i semifinalen av den spanska supercupen mot Osasuna. Utöver skadorna är även Ronald Araujo och Lamine Yamal otillgängliga på grund av avstängningar. Araujo visades i söndags ut efter två gula kort mot Real Madrid och Lamine Yamal dras med en avstängning från förra årets Copa del Rey spel med Barcelonas U19. Det nyaste tillskottet till laget Vitor Roque spelade ingenting under slutspelet av supercupen på grund av lite lättare skadeproblem men finns med i kvällens trupp där han enligt Xavi lär få speltid.  

På tal om just Vitor Roque så känns det nu som ett perfekt tillfälle att låta den 18-årige brassen få sin första chans från start. De tidigare skadekänningarna kan såklart vara ett problem och en anledning till att det endast blir ett inhopp. I övrigt så ska det förhoppningsvis bli kul att återigen se den unga duon Hector Fort och Marc Guiu som både finns med i kvällens trupp. Ytterbacken Fort stod för en bra insats borta mot Barbastro där han bland annat blev noterad för en assist. En startplats för Fort är högst aktuell när Barca lär rotera på vissa håll. Anfallaren Guiu har under säsongen stått för två mål i A-lags sammanhang och kan förhoppningsvis få ett inhopp ikväll. 

Förväntad startelva:

Pena; Balde, Christensen, Kounde, Fort; Roberto, Romeu, Fermín, Felix, Torres, Pedri

Såklart är det en match som Barcelona lätt ska ta sig vidare ifrån men med tanke på bortamötet mot Barbastro som Barcelona med nöd och näppe tog sig vidare från är ingenting skrivet i sten. I övrigt är det ett ypperligt läge att studsa tillbaka efter förlusten i El Clasico och komma på rätt spår inför den kommande ligamatchen mot Real Betis på lördag.        

 

Oskar Lejrothoskarlejroth00@gmail.comoskarlejroth2024-01-18 12:15:00
Author

Fler artiklar om Barcelona