Barcelona - Atlético
2 - 3

Inget El clásico i final i den spanska supercupen
Utslaget i semifinalen

?Barcelona blev utslaget i semifinalen av spanska supercupen efter att ha förlorat med 2-3 mot Atletico Madrid.

Det var Koke som satte första målet i semifinalen i inledningen av den andra halvleken. Kort därefter replikerade Messi med ett kvitteringsmål och senare satte argentinaren ytterligare bolen i nät. Men Barcelona hade inte marginalerna på sin sida och målet dömdes senare bort efter VAR granskning. Antoine Griezmann gjorde mål mot sin gamla klubb efter att ha nickat in en retur från nära håll. I detta läge hade Barcelona de flesta farliga målchanserna och det såg ut att bli en final mellan Real Madrid och Barcelona på söndag. Men Barcelona hade som sagt inte turen med sig denna kväll utan fick ett ytterligare mål av Pique bortdömt efter VAR-granskning.

Barcelona lyckades inte förvalta deras målchanser i giltiga mål utan slog i slutskedet av på takten vilket bjöd in motståndarlaget i matchen. Alvaro Morata kvitterade med tio minuter kvar av matchen och i den 86:e minuten satte Angel Correra det avgörande 2-3 målet som avgjorde semifinalen och slog därmed ut mästarlaget.

Trots att Barcelona under långa stunder spelade en bra och anfallsinriktad fotboll höjs nu missnöjet mot att tränaren Ernesto Valverde är rätt man att leda laget i framtiden. Det är trots allt långt kvar av säsongen och mycket kan fortfarande hända men alla är nog överens om att laget måste förbättra sina insatser för att kunna vinna någon titel denna säsong.