Granada - Barcelona
3 - 5

Kvartsfinaldrama!
Titeldrömmen lever.

Efter 120 minuter och åtta mål senare blev det tillslut Barcelona som gick segrande ur matchen och är därmed klara för semifinal.

Första halvlek:
Koeman valde en stark startelva som med undantag för Trincao var en helt ordinarie elva. Noterbart var att Neto var petad i turneringen där användning av andramålvakten annars hör till det normala. Istället var det Ter Stegen som kom till spel från start. Sergi Roberto gjorde sin första start efter sin skadefrånvaro men blev dessvärre utbytt efter ännu en skada.

Barcelona inledde klart piggast och såg ut att vara på ordentligt spelhumör. Laget kom dock inte till särskilt farliga målchanser men bollinnehavet var stort och Granada bjöds inte in till matchen. Det blev dock Granada som spräckte nollan efter att Griezmann slagit bort en passning medan Umtiti inte hängde med Soldado som fick friläge som han förvaltade felfritt.

Andra halvlek:
Den andra halvleken började ungefär som den första slutade där Granada efter slarv från Umtiti satte 2-0. Koeman reagerade på underläget genom att göra nya offensiva byten allt eftersom Barça inte lyckades spräcka nollan. Barcelona fortsatte med sitt stora bollinnehav och kom till ett par farliga chanser med bland annat ramträffar från Trincao och inbytte Dembélé. Det saknades dock skärpa i sista tredjedelen, vilket kommentatorn på Sportbladets livestream uppmärksammen och kallade Barcelonas spel slarvigt lika många gånger som laget fick hörnsparkar tilldelade sig. Väldigt många gånger alltså.

I den 88:e minuten lyckades tillslut Barcelona få in bollen i mål genom Griezmann som med hjälp av både stolpe och målvakt satte sitt första för kvällen. Det var även fransmannen som senare assisterade Jordi Alba som nickade in 2-2 målet i matchens slutminuter och som tog matchen till förläning.

Förlängning:

I förläningen höll sig Griezmann framme på nytt och nickade in Barcelonas första ledningsmål i matchen. Det hann tyvärr inte gå många minuter innan Granada blev tillbakabjudna till matchen efter att Dest orsakat straff. Fede Vico fick förtroendet från straffpunkten och gjorde inga misstag.

I den andra förlängningshalvleken fick samarbetet Griezmann - Jordi Alba nytt resultat. Fransmannen slog sin andra assist för kvällen till Alba som på volley gav ledningen till Barcelona. Barça lyckades denna gång med att förvalta ledningen och dessutom utöka den. Frenkie de Jong höll sig framme på en retur från Leo Messi och gjorde matchens åttonde mål. Det var spiken i kistan för Granada som inte hade orken till att försöka komma tillbaka i matchen. Efter 120 minuters berg- och dalbana av hopp och förtvivlan blev det tillslut Barcelona som knep semifinalplatsen och chansen till titel finns kvar.