Lagbanner
La Setmana Blaugrana – v. 14: Messi, Xavi & talangerna

La Setmana Blaugrana – v. 14: Messi, Xavi & talangerna

Messi, Messi, Messi och Messi. Lite Xavi och La Masia-lirare också. Här är den gångna blåröda veckan i punktform. Häng med!

Real Madrid-reaktioner

Clásicot, som också var den andra matchen av två i semifinalstadiet i Copa del Rey, slutade som bekant i en förnedrande 0–4-förlust.

Här följer tränare Xavis snack efteråt.

– Vi har redan vunnit supercupen, och om vi vinner La Liga också kommer det att vara en bra säsong.

– Vi måste hålla ihop efter en tung kväll. Vi var med i matchen mer än vad resultatet säger. I den andra halvleken straffades vi rejält. Det är ett enormt resultat som skadar oss, culérs och mig som tränare.

– Om det här var min värsta kväll som Barça-tränare? Nej, laget kämpade i den första halvleken. Jag har varit mer om värre kvällar, där vi inte varit med i matcherna. Vi måste komma ihåg var vi var förra året.


Reaktion krävs, och helst omgående.

. . . . . . . . . . .

Messi-uppdatering

Det snackas en del om den gode Leo just nu.

Allas vår Gerard Romero uppger att det är 70 procents chans att Messi spelar i Barça nästa säsong. Loïc Tanzi på L’Équipe uppger att Barça kommer att kliva framåt de kommande veckorna.  Även RMC Sport har rapporterat att Messi kommer att lämna Paris Saint-Germain.

Samtidigt har Fabrizio Romano kommit med uppgifter om att saudiska Al-Hilal lagt fram ett paket på dryga 400 miljoner euro per år till Messi, som däremot vill stanna i Europa.

Foot Mercato har vidare rapporterat att Messi är beredd att göra ekonomiska uppoffringar för att få till en blåröd återkomst. Gerard Romero har rapporterat att det inte kommer att bli något jättekontrakt vid en comeback, utan istället en kreativ deal (till exempel att ge Messi en viss procent av sponsorintäkter eller biljettförsäljning).

Till sist: Toni Juanmartí på Mundo Deportivo har rapporterat att La Liga överväger att lätta på de ekonomiska restriktionerna i sommar, men samtidigt ska det fortfarande krävas en hel del pyssel med lönebudgeten för Barça. Samstämmiga rapporter nedifrån Katalonien har gjort gällande att Barça vill få till ett möte med La Liga för att diskutera möjligheterna.

Och det var väl ingen som missade att Camp Nou skanderade ett visst namn i den 10:e matchminuten i Clásicot?

. . . . . . . . . . .

Talanglistan

Mundo Deportivo bjöd på fin helgläsning (och grafik) över La Masia-lirarna som tränat med A-truppen under Xavis ledning.

Hela listan finns här nedan, men noterbart är att Ángel Alarcón är överlägsen etta. Förutom namnen som nu finns i matchtruppen mest hela tiden noterar vi även Fabio Blanco, Chadi Riad och Lucas Román. Såklart även supertalangen Lamine Yamal.

Barça B (samtidigt som Juvenil A har haft en rätt tuff säsong) har gått fint under Rafa Márquez ledning, och faktum är att det faktiskt lär finnas en hel rad spelare som Xavi säkerligen har koll på.
 


. . . . . . . . . . .

Spelledigt & CL-uppladdning

Barça Femení följde upp succéveckan (med avancemang i Champions League och Clásico-seger) med att avverka Alhama i ligaspelet. Där kom också mål nummer hundra den här ligasäsongen.

Men det här var förra söndagen, och därmed har laget haft spelledigt – förutom de spelare (bland annat svenske Fridolina Rolfö) som gett sig i väg för spel med respektive landslag.

På lördag är ligaspelet tillbaka, då med Atlético Madrid som motståndare, innan dubbelmötet med Chelsea i Champions League-semifinalen väntar. Första mötet på Stamford Bridge den 22 april.

. . . . . . . . . . .

Det var allt för den här veckan! På återseende nästa måndag!

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2023-04-10 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona