Lagbanner
La Setmana Blaugrana – v.15: Laporta-kontrovers & Messi-rykten

La Setmana Blaugrana – v.15: Laporta-kontrovers & Messi-rykten

Under veckan har vi sett herrlaget snubbla fram och damlaget flyga fram. Och så har vi fått lite rykten och kontroverser på det! Häng med!

Sämsta formen på 15 år

Den förnedrande 0-4-förlusten mot Real Madrid i Copa del Rey följdes den här veckan upp av ytterligare två Barça-misslyckanden:

Över 290 minuter har nu passerat sedan Xavis mannar senast gjorde mål, då Ferran Torres placerade in fyran borta mot Elche.

Sammantaget är detta den sämsta målform FC Barcelona har uppvisat under en och samma säsong sedan man spelade fyra matcher utan att spräcka motståndarnollan i april för femton år sedan, säsongen 2007/2008.

Och nästa ligaomgång utlovar knappast någon offensiv islossning för blåröd del. Barça tar då emot ligans kanske mest formstarka lag, Atlético Madrid. Detta titelrace kanske blir lite spännande trots allt?

Stundande guldmatch

Desto bättre går det för Barça Femení. Damlaget välkomnade ligafyran Atlético Madrid till Estadi Johan Cruyff på lördagsförmiddagen, och kunde utan vidare bekymmer inkassera tre poäng. Slutresultatet skrevs till 4-0 efter dubbla mål av Aitana samt ett vardera av Vicky López och Graham Hansen.

Jonatan Giráldez lag är nu blott en seger ifrån en fjärde raka ligatitel. Motståndet i nästa omgång står elfteplacerade Sporting Club de Huelva för – men innan dess väntar dubbelmöte mot Chelsea i semifinalen av Champions League.

Messi-uppdatering

Spekulationerna kring Lionel Messis framtid fortsätter att dugga tätt, så det får väl lov att bli ett stående segment i La Setmana Blaugrana framöver.

I en Twitch-stream rapporterade mediefenomenet och journalisten Gerard Romero att FC Barcelona skickade en lönsamhetsplan till ligaförbundet i slutet av mars för att förklara hur man ska kunna finansiera Lionel Messis återkomst. Förbundet ska ha ifrågasatt vissa delar av planen, men Barça sägs snart presentera ett nytt förslag.

Vidare hävdar Romero att La Liga är övertygade om att Messi redan har gått med på en återkomst och att deras marknadsföringsavdelning därför arbetar med att förbereda presentationen av hans återkomst.

Laporta svingar mot Real Madrid

Idag, måndag, ska klubbpresident Joan Laporta hålla en åstundad presskonferens för att förklara det omtalade Negreira-fallet. Inför gårdagens match mot Getafe passade Laporta också på att gjuta olja på elden, då han höll ett kontroversiellt tal till en av Barças supporterklubbar i Madrid.

Klubbpresidenten inledde talet med att mana fansen till lugn.

De har ingenting att komma med, för det finns ingenting. Negreira hade inte förmåga att ändra domarnas prestationer. Jag kommer att förklara allt i morgon, sa Joan Laporta.

Men sedan fortsatte 60-åringen genom att till synes svinga mot Real Madrid.

– En klubb som historiskt sett har varit mycket favoriserad av domarbeslut framstår som ett offer. Det är nonsens. Vi älskar Barça och vi kommer inte att tillåta att bilden av vårt älskade Barça smutsas ner.

Lätt att konstatera är att Joan Laporta har peggat upp för en spännande presskonferens idag.

Trincãos form dubbel lycka för Barça

Efter en misslyckad lånesejour i engelska Wolves tycks nu Francisco Trincão ha återfunnit formen. Portugisen, som värvades till Barça från SC Braga 2020, är nu tillbaka i hemlandet, den här gången på lån i Sporting CP.

Och 23-åringens fina form kan komma att innebära dubbel lycka för FC Barcelona. Enligt AS har Lissabon-klubben först och främst aktiverat köpklausulen på 7 miljoner euro i låneavtalet. Därtill rapporteras om intresse från Premier League-klubbar – och i avtalet finns det en klausul som faststlår att katalanerna erhåller 50 procent av en framtida försäljning av Trincão.

Sporting CP sägs vilja ha omkring 25 miljoner euro för spelaren.

Låt budkriget starta!

***

Det var allt för denna vecka! På återseende!

William Åberg2023-04-17 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona