Lagbanner
La Setmana Blaugrana - v.7: Mutan, Messi-gate & rehab

La Setmana Blaugrana - v.7: Mutan, Messi-gate & rehab

Domarhärva, återkommande nomineringar och brist på speltid. Det och mer i veckans La Setmana Blaugrana! Häng med!

Messi-gate

Lionel Messis pappa har i stort sett uteslutit möjligheten att ikonen kommer att återvända till Barcelona under sommaren. Världsmästaren är utan kontrakt till sommaren och ännu inte förnyat med Paris Saint-Germain, och det är ännu oklart var han kommer att spela sin fotboll nästa säsong. Barça är en av flera klubbar som han har kopplats ihop med, men Jorge Messi tror att det inte kommer att hända.

– Jag tror inte att Leo kommer att spela för Barça igen, sa han.

– Villkoren är inte uppfyllda. Vi har inte pratat med Laporta och det finns inget erbjudande.

Messi-familjen verkar verkligen inte förtjusta i Barça just nu. Messis bror kritiserade nyligen katalanerna innan han snabbt bad om ursäkt för sina kommentarer. De senaste uppdateringarna har hävdat att Messi avvisat Paris Saint-Germains senaste erbjudande, men det är fortfarande inte klart vart han kan ta vägen om han bestämmer sig för att lämna den franska huvudstaden efter två säsonger.

Brist på speltid

Ansu Fati är missnöjd med sin relativt magra speltid. Yttern spelade bara 24 minuter i torsdagens match, som slutade oavgjort mot Manchester United i Europa League. Även med skador i truppen får Fati knapp speltid av tränare Xavi – men mer speltid än vanligt fick han dock mot Cádiz i ligaspelet på söndagen, eftersom nödvändiga rotationer börjar spela en roll. Men Fati ska drömma om att spela en större roll i stora matcher, som de kommande mötena med Real Madrid.

Enligt mediauppgifter ska hans agent, den berömde portugisen Jorge Mendes, ha låtit klubben veta att om Ansu inte får de minuter han tycker att han förtjänar finns det engelska klubbar som är villiga att lägga bud i sommarens transferfönster. Det är dock underförstått att Fatis prioritet skulle vara att stanna i Barça – om han verkligen får sin önskan om att spela mer.

Ansu Fati själv känner enligt uppgifter att han inte kan nå sin maximala potential utan rytm och speltid för att utveckla och hitta sin bästa form igen.

Framsteg med rehaben

Ousmane Dembélé gör framsteg. Den franske yttern har återhämtat sig från lårskadan han ådrog sig under FC Barcelonas besök i Girona i slutet av januari. Även om yttern fortfarande behöver ett par veckor för att bli matchfit och återfå formen är känslorna hos tränarstaben goda.

Tyvärr blev det ytterligare en skada på Pedri, som anslöt sig till rehabiliteringsteamet efter en skada han drog på sig i mötet med Manchester United i Europa League på torsdagen.

Enligt uppgifter kommer Barça vara extremt försiktiga med när Dembélé får återvända till spel. Det är inte ens en månad sedan hans skada, så om de initialt fastställda tidsfristerna hålls kommer han inte att dyka upp igen förrän i mitten eller slutet av mars. Men med tanke på spelarens skadehistorik, så är detta något väldigt positivt för framtiden.

Även kaptenen Sergio Busquets har återvänt till träning med laget.

Mutan

"Negreira-fallet" har skapat stor oro inom FC Barcelona. Klubben kom under veckan med ett pressmeddelande som ett första svar på uppgifterna som skakat om spansk fotboll under veckan.

Barça har dock haft fullt upp bakom kulisserna. Sport har fått veta att man inlett en utredningsprocess av Compliance-avdelningen, som leds av Sergi Atienza. Beslutet har tagits att lägga ut utredningen av fakta på entreprenad för att säkerställa maximal effektivitet under utredningen och för att undvika alla slags intressekonflikter. Under utredningsprocessen kommer Barça fortsätta att upprätthålla sin policy att inte göra några uttalanden i ämnet för att undvika läckor om processen. All tillgänglig information kommer att bevaras tills utredningen är klar och slutsatserna analyseras.

"Negreira-fallet" såg dagens ljus när programmet "Què T'hi Jugues", på Cadena SER, avslöjade att den spanska åklagarmyndigheten utreder en betalning på 1,4 miljoner euro som FC Barcelona gjorde till José María Enríquez Negreira mellan 2016 och 2018, medan han var vice ordförande i Technical Committee of Referees (CTA). Det är det styrande organet för domarna i Royal Spanish Football Federation (RFEF), för påstådda rapporter om domare.

Fortsättning följer..

Putellas på pallen igen

Den 27 februari ska Fifa kora vem som är världens bästa spelare. På herrsidan står det mellan Karim Benzema, Lionel Messi och Kylian Mbappé. På damsidan kommer utmärkelsen att gå till Beth Mead, Alexia Putellas eller Alex Morgan.

För ett par år sedan instiftade Fifa sin egen gala ”The Best” för att kora världens bästa spelare. I fjol tilldelades utmärkelsen som "Världens bästa spelare" de två (även om Lewandowski fick priset för Bayern München-insatserna) Barça-spelarna Robert Lewandowski och Alexia Putellas.

Polacken kommer inte att ha möjlighet att kamma hem priset i år, men det kommer däremot spanjorskan. Prisceremonin äger rum den 27 februari och då håller vi tummarna för vår alldeles egna Putellas igen.

***

Det var allt för den här veckan! På återseende!

Jacob Norbergjacobnorberg96@gmail.com@Joppe962023-02-20 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona