Lagbanner
La Setmana Blaugrana – vecka 11: Corona Blues

La Setmana Blaugrana – vecka 11: Corona Blues

Fast i karantän, sängliggande eller bara svältfödd på fotbollsnyheter? Look no further! Det måndag morgon, dags för ett rykande färskt La Setmana Blaugrana!


Corona Blues
 
Corona-viruset fortsätter att lamslå fotbollseuropa.
 
CL, EL, Premier League, Serie A, La Liga – samtliga turneringar har skjutits upp till början av april, och får man tro de senaste rapporterna finns en överhängande risk att vårsäsongen ställs in helt och hållet.
 
Vilket naturligtvis skulle suga. För oss, liksom för er, liksom för alla som konsumerar fotboll på en vardaglig basis. Men till syvende och sist finns det viktigare saker i livet än fotboll, och i slutändan är det bara att gilla läget – hur läget än blir.
 
Men ändå: uppemot sex månader utan Barça. Inga Messi-mål, inga Busquets-dragningar, inga Arthur-piruetter. Nada, nichts, niente. Och inget sätt att ersätta ruset, utom möjligtvis att dyka ned i footballia.net...
 
Håll ut, mis amigos!
 
För att hålla koll på det senaste kring Corona-viruset, och hur det påverkar FC Barcelona, klickar ni här.
 

Kod MATS
 
Att Marc André Ter Stegen har växt ut till en nyckelspelare i FC Barcelona, är en underdrift.
 
Inte bara tillhör tysken en av världens bästa målvakter, med en uppspelsfot av högsta möjliga kaliber. Sedan ankomsten 2014 har 27-åringen även lagt sig till med en rad ledaregenskaper, och får man tro spansk media är det bara en tidsfråga innan Mönchengladbach-sonen utnämns till en av klubbens kaptener.
 
Men först måste han förlänga sitt kontrakt. Tyskens nuvarande avtal löper nämligen ut sommaren 2022, och i veckan rapporterade fotbollssajten Goal att katalanerna inte har råd att möta MATS lönekrav på 15 miljoner euro per säsong.  
 
Oroväckande uppgifter, såklart. Inte minst eftersom åtskilliga Premier League-klubbar uppges vara redo att slå till, skulle kontraktsförhandlingarna braka ihop fullständigt.
 
Samtidigt finns ingen anledning till panik. MATS själv insisterar på att han vill stanna i Katalonien, och så sent som i helgen uppgav Mundo Deportivo att målvaktens agent, Gerd vom Bruch (femplus-namn, för övrigt), befinner sig i Barcelona för att ro i hamn ett femårskontrakt åt sin klient.  
 
Vi håller tummarna!
 
 
El Pistolero
 
Det finns inget ont som inte för något gott med sig.
 
Och för Barcelonas knäskadade anfallsstjärna, Luis Suárez, innebär Corona-viruset att säsongen lever. Uruguayanen väntades nämligen missa resten av säsongen, men eftersom säsongsavslutningen kan komma att skjutas upp till sommaren - samtidigt som 32-åringens rehabilitering uppges gå snabbare än väntat - finns plötsligt en möjlighet att ”El Pistolero” är tillbaka i tid för ett eventuellt Champions League-slutspel.
 
En klen tröst i sammanhanget, jag vet. Men hellre en klen tröst än ingen tröst, eller hur?


Déjà vu
 
Och på tal om återkomster.
 
Att Neymar är sugen på en Barça-comeback, är fotbollseuropas kanske sämst bevarade hemlighet. I snart två år har brassen ryktats tillbaka till Camp Nou, och enligt åtskilliga medier är 28-åringen alltjämt fast besluten att återförenas med Leo Messi och Co. i sommar.
 
Och den här gången kan han få sin vilja igenom. Det rapporterar amerikanska ESPN, som gör gällande att PSG, efter mycket om och men, har bestämt sig för att släppa sin superstjärna till ett pris av 150 miljoner euro.
 
Déjà vu, någon?
 
 
Footyheadlines
 
Det är den tiden på året igen.
 
Tiden när footyheadlines.com läcker nästa säsongs matchtröjor! Sajten, som genom åren har gjort sig berömd för sin tillförlitlighet, har kablat ut mängder av klubb- och landslagsställ de senaste månaderna, och i måndags var det äntligen Barcelonas tur att få sina hemligheter röjda.
 
Och jag kan meddela att katalanerna har överträffat sig själva. Inte nog med att de vertikala ränderna är tillbaka, vilket automatiskt höjer betyget ett snäpp – tröjan har dessutom rundad, gul krage, vilket för tankarna till den historiska säsongen 10/11. 
 
För att se tröjan själva, klickar ni här!
 
 
Det var allt vi hade att bjuda på den här gången. Och som alltid, men i synnerhet den här måndagen: ta hand om er, och på återseende nästa vecka! :)
 
 
Källor: mundodeportivo.com, marca.es, barcablaugranes.com, goal.com, fcbarcelona.com, footyheadlines.com

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-03-16 07:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona