Lagbanner
La Setmana Blaugrana – vecka 13: ”Han påminner om Messi”
På väg mot sitt stora genombrott?

La Setmana Blaugrana – vecka 13: ”Han påminner om Messi”

Xavis råd, Semedos vägskäl och Trincãos raketkarriär. Detta, och mer, bjuder La Setmana Blaugrana på den här veckan! Hugg in!


Lönesänkningar
 
Coronaviruset fortsätter att vålla problem för FC Barcelona.
 
Få klubbar i världen har högre omkostnader än den katalanska jätten, och redan förra veckan spekulerades det i vilka åtgärder som klubben kan tänkas vidta för att lindra den ekonomiska smäll som epidemin innebär.
 
Svaret? Proportionella lönesänkningar. Det bekräftade klubben under torsdagen, via sin officiella hemsida:
 
 ”Basically this is a reduction of the working day, imposed by the circumstances and the protection measures carried out, and, as a consequence, the proportional reduction of the remuneration provided for in the respective contracts.”
 
”These are measures that the club wishes to implement in scrupulous observance of formal labour regulations, under the criteria of proportionality, and above all fairness, and with the sole objective of resuming the club's activities as soon as possible.”

 
Rätt och riktigt, tycker jag.


Raketkarriär
 
Har FC Barcelona gjort ett fynd i Francisco Trincão?
 
Att döma av supertalangens formkurva i den portugisiska ligan, är svaret ett rungande ja.
 
Jag menar, att som nybliven 20-åring utnämnas till månadens spelare är nog så imponerande. Men att få utmärkelsen två månader i följd – ja, då måste det väl handla om en spelare utöver det vanliga?
 
Lagkamraten tillika ex-blaugranan, Abel Ruiz, hyser i alla fall inga tvivel:
 
”Jag skulle säga att han (Trincão) påminner om Messi, om det  inte vore en sådan orättvis jämförelse... Han är en typisk vänsterfotad ytter – bra på att dribbla, väldigt skicklig med bollen. Från högerkanten viker han in och skjuter. Spelar han till vänster går han på utsidan. Han är en väldigt komplett spelare.”
 
”Jag kommer väldigt bra överens med honom. Han är en bra kille, med mycket personlighet. Jag är säker på att han kommer att lyckas i Barça.”

 
Here´s hoping, Abel!
 
 
Konungens återkomst
 
Att Xavi Hernández en dag kommer att återvända till FC Barcelona som tränare, är mer eller mindre ett faktum.
 
Men under vilka premisser? Och med vilket spelarmaterial till sitt förfogande?
 
Detta, och mer, kom den forne mittfältarens helgintervju med La Vanguardia att handla om:
 
”Jag vill definitivt återvända till Barça. Efter att ha testat på tränarrollen är jag övertygad om att jag kan överföra min kunskap till spelarna. Men samtidigt har jag gjort tydligt att jag vill ta över ett nytt projekt, i vilket jag fattar de avgörande besluten.”
 
”Stora delar av truppen är fantastisk. Inte bara är Ter Stegen världens bästa målvakt – Alba, Piqué, Busquets, och Messi är även de bäst i världen på sina respektive positioner. Och med spelare som De Jong och Arthur finns dessutom goda framtidsutsikter. Grunden är väldigt bra.”
 
”Jag skulle värva en ytter. Som Neymar, exempelvis. Hans förflutna gör det komplicerat, jag vet, men rent fotbollsmässigt skulle han vara en perfekt värvning. Barça har bra täckning centralt i planen - vad de saknar är utpräglade yttrar. Spelare som Jadon Sancho eller Serge Gnabry, för att nämna några.”

 
Agreed, Mister!
 
 
Ultimatum
 
”Förnya, eller lämna.”
 
Så lyder FC Barcelonas budskap till Nélson Semedo, vars kontrakt löper ut sommaren 2022.
 
Åtminstone enligt Sport. Tidningen uppger nämligen att katalanerna vill undvika att behöva sälja portugisen till ett reapris, och därför överväger att transferlista honom redan till sommaren.
 
Och intresse finns. Atlético de Madrid, Juventus, Manchester City, Inter – samtliga rapporteras vara sugna på den 26-årige högerbacken, som anlände till Barça från portugisiska Benfica i förfjol.

Prislappen uppges ligga på omkring 45 miljoner euro.
 

Transferrykten
 
Och så, avslutningsvis, dyker vi ned i veckans transferrykten.
 
Höll jag på att säga. Men istället får ett löfte avsluta veckans nyhetssvep:
 
Med anledning av uppehållet kommer vi på Barçaredaktionen att tillfälligt väcka liv i Silly Season-bloggen! Där kommer ni, precis som under sommaruppehållen, att kunna ta del av det senaste kring den blåröda transferkarusellen.
 
Håll till godo!
 
 
Det var allt för den här veckan! Simma lugnt, ta hand om er – och på återseende nästa måndag! :)
 
Källor: mundodeportivo.com, sport.es, fcbarcelona.com, sport.es, barcablaugranes.com, lavanguardia.com, forbes.com
 

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-03-30 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona