Lagbanner
La Setmana Blaugrana - vecka 15: Ledningskaos

La Setmana Blaugrana - vecka 15: Ledningskaos

La Setmana Blaugrana rullar på och denna vecka dissikerar vi det ledningskaos som uppstått, plus lite till... Häng med!

Ledningskaoset

President Josep Maria Bartomeu har fått ett jätteproblem på halsen när nu hela sex stycken av hans 19 styrelsemedlemmar lämnat in en avskedsansökan, där bland två av de fyra vice-presidententerna Emili Rosaud och Enrique Tombas. Deras ansökan, tillsammans med de två direktörerna Silvio Elias och Josep Post, kom inte som en överraskning dock då Bartomeu själv önskat att de skulle gå självmant på grund av deras, i hans mening, brist på lojalitet. Vad han inte hade räknat med var då att ytterligare två direktörer, Maria Teixidor och Jordi Calsamiglia, även dem valde att lämna in en avskedsansökan.

”Vi har kommit till denna punkt då vi inte kan ändra den riktning klubben är påväg mot i tider då vi möter flera viktiga utmaningar, speciellt i den post-pandemiska eran. Vi vill också visa vårt missnöje mot den beklagliga episoden med kontona på sociala medier, mer känt som ’Barcagate’, som vi fick reda på genom pressen. Som vår sista tjänst för denna klubb rekommenderar vi att val utlyses så snart som möjligt så att klubben kan styras på bästa möjliga sätt och ta han om utmaningarna under den närmsta framtiden.”, skriver de sex avgående styrelsemedlemmarna i ett gemensamma brev.

Klubben svarade på allt detta genom ett pressmeddelande där det går att läsa att klubben planerat för detta och att de tagit till nödvändiga åtgärder för att förbereda för klubbens framtid på bästa sätt. De påstår också att anklagelserna som riktats mot de är ”seriösa men ogrundade” och att de ”reserverar sig rätten att ta till rättsliga åtgärder” om så skulle behövas.


Reservplanen

Att Barcelona är intresserade av både Neymar och Lautaro Martinez är en ganska dåligt bevarad hemlighet, men både kan bli både dyra och svåra att lösa. Speciellt i en fotbollsvärld som lär komma ut förändrad på andra sidan coronakrisen. En reservplan har därför, enligt tysk media, upprättats där Bayern Munchens Kingsley Coman är högst upp på listan.

Den franska landslagmannen kan enligt rapporterna vara tillgänglig för cirka €60M vilket är betydligt billigare än de förstnämnda namnen. Trots sin ringa ålder, 23 år, har fransmannen hunnit med att representera PSG och Juventus förutom Bayern.

Skadeproblemen är det som satt stopp för Coman så här långt i sin karriär och de problemen ser ännu inte ut att vara lösta, så om en sådan värvning skulle bli av är det inte utan att undra om det är en chansning som är värd att genomföra…


Revanschsugna Junior

Junior Firpo kom till Barcelona i somras från Real Betis och har fått utstå en hel del kritik för sina insatser som inte alls levt upp till de högt ställda förväntningarna. Vänsterbacken har i Jordi Albas skadefrånvaro fått en hel del minuter men sällan tagit chansen. I en intervju med klubbens officiella kanaler berättar han nu att han är fast besluten om att stanna i Barça och visa vad han är värd.

”Alla förändringar är svåra, jag har kommit till en ny klubb i en ny stad… och det är en enorm klubb. Jag anpassar mig så längre fram kommer det att bli bättre. Jag vill komma tillbaka och spela igen och visa vilken spelare jag är, för jag tycker inte att de [fansen] sett det än.”

På frågan om hur atmosfären i laget är sa han såhär:

”Med de här spelarna, som är så bra och har vunnit så mycket, förväntade jag mig något annat än det jag faktiskt har upplevt. De försöker skapa en bra atmosfär. Jag umgås mest med Ansu Fati, vi är bland de yngsta och gillar att dansa. Vidal har också överraskat mig positivt, han är motsatsen till vad man tror. Man ser hans mohikan och tatueringar men han är guld, en riktigt bra person som alltid försöker få andra att skratta.”


Insta-svar pt. 2

I vintras tog Messi till sitt instagramkonto för att svara på kommentarer från sportchef Eric Abidal som han inte höll med om, och nu är argentinaren ute och svingar igen…

Argentinska TNT Sport rapporterade i veckan om att Messi var påväg att lämna Barcelona och att både Inter och hans gamla argentinska klubb Newells Old Boys var alternativ som övervägdes. Messi tog då helt sonika en screenshot på ”nyheten” och satte rubrikerna ’Fake news’ och ’Lögner’. Han la därefter till en kort text där han kraftigt dementerade samma nyhet.

Ord och inga visor från kapten Messi.


Intervjun

Assisterande tränare Eder Sarabia gav i veckan en kortare videointervju till Sport där han svarade på frågor om hur laget håller sig i form och planerna för den närmsta framtiden.

”Vi har utrymme att utvecklas, för vi är halvvägs igenom säsongen. Vi hade sett många Barça-matcher, med våra spelare, men tills du känner dem väl vet du inte vilka nyckelpunkter du ska trycka på för att få ut det bästa av dem. Vi har en riktigt bra relation till spelarna och vi har kommit in väl i gruppen, och det är ömsesidigt. Vi jobbar hårt för återkomsten och är redo att slåss för alla titlar. Personligen lan jag inte vänta på att få komma tillbaka. Jag tittar på videos, jag pratar med chefen [Setién] om detaljer och vi analyserar det vi kan, vi utnyttjar situationen för att vara förberedda den dagen vi kan spela igen. Vi har personliga planer för varje spelare, vi pratar med dem och får deras feedback. De flesta professionella idrottsmän har materialet de behöver hemma och de som inte haft det har haft möjlighet att få det genom klubben.”


Det var allt för denna gång, ta hand om er så ses vi om en vecka igen!

Källor: 
fcbarcelona.com, sport.es, bbc.com
 

Marcus Bringmarcus_bring@hotmail.com@MarcusBr222020-04-13 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona