Lagbanner
La Setmana Blaugrana – vecka 17: En vecka i klövar

La Setmana Blaugrana – vecka 17: En vecka i klövar

Hur är det egentligen att gå i Lionel Messis skor? Särskilt i d*ssa t*der när ingen fotboll spelas. För att fotbollssajterna världen över ska kunna rulla även när sporten inte spelas så görs det givetvis en hel del intervjuer, men också en del listor och inofficiella prisutdelningar. Därför är det inte helt förvånande att det pratats om en viss argentinare hela veckan. Hur har Lionel Messis vecka varit? Häng med för en inblick!

måndag

Du vaknar upp. Måndag morgon. Sätter på kaffet, går ut i hagen och betar. Plötsligt: ännu en jämförelse med dig och Cristiano Ronaldo. Denna gång från en tidigare lagkamrat till portugisen, och inte från ett kommentatorsfält på Fotbollskanalen. Det är nämligen Wayne Rooney som i sin kolumn på Sunday Times skrivit om er två.

Ronaldo är skoningslös i boxen, en mördare, men Messi torterar dig innan han mördar dig. Med Messi får du känslan av att han har roligare, men de båda har helt ändrat spelreglerna vad gäller antal gjorda mål och jag tror att de aldrig kommer toppas. Trots min vänskap med Cristiano, så kommer jag alltid välja Messi. Det är av samma anledning som jag älskade att titta på Xavi och Scholes, jag kan inte minnas att jag sett Messi göra mål genom full kraft på bollen, han rullar bara in dem, det ser så enkelt ut

Du var inte så pjåkig du heller Wazza, även om du definitivt sköt in bollarna med full kraft, tänker du för dig själv samtidigt som du fortsätter beta.
 
tisdag

Du sov gott i natt. Wayne Rooneys fina ord fick dig att minnas tillbaka och drömma om mötena med Manchester United, mer specifikt på Champions Leaguefinalen i början på det senaste decenniet. Härliga tider. Men vad nu, har en till Manchester Unitedlegendar pratat om dig? Rio Ferdinand måste haft mardrömmar om Champions Leaguefinalen 2011 samma natt, för i en intervju med Copa90 säger han såhär:

Barcelona gav oss en rejäl lektion på Wembley. Jag stod där och såg dem lyfta bucklan och jag, Giggsy och Scholesy stod tillsammans med händerna över våra munnar och jag sa: jag känner mig generad, grabbar. Messi tog sig friheter

Om du trodde att jämförelserna mellan dig och andra spelare tog slut i måndags, så trodde du fel. Rio Ferdinand jämför dig nämligen med spelaren som hade nummer 10 medan du fortfarande sprang runt i nummer 19: Ronaldinho.

Ronaldinho var overklig, en magiker. Detsamma gäller Messi, men med skillnaden att i slutet finns det alltid ett mål eller en assist

onsdag

Ny dag, ny hyllning? Vem ska ställa sig i hyllningskören idag, undrar du medan dina killingar springer runt och leker fotboll i trädgården. Jerzy Dudek har skrivit en självbiografi och beskrivit sin tid i Real Madrid, där han nämner dig. Lite märkligt tycker du, eftersom han aldrig stod i mål när ni möttes, men du börjar läsa ändå. Kanske beskriver han hur han var tvungen att trösta sin målvaktskollega Iker Casillas efter mötena med dig?
 
Han var väldigt bedräglig och provokativ, precis som hela Barcelona och Pep Guardiola. De var så redo att provocera dig och de gjorde det med perfektion. Jag hörde Messi säga så elaka saker till Pepe och Sergio Ramos som du aldrig skulle kunna föreställa dig kommer från en så tystlåten och tillsynes god person
 
Du hinner tänka att Dudek måste ha extremt bra hörsel om han kunde höra ända från bänken på ett fullsatt Camp Nou eller Santiago Bernabéu, men snart avbryts du av att killingarna ropar på dig för att spela fotboll med dem. Tur att Dudek inte står i mål.

torsdag

Nu har det varit tre dagar i rad som personer pratat om dig i klubblagssammanhang, men du är ju faktiskt också den meste målskytten i ditt landslag. Det skulle vara kul att höra något från landslagshåll också. Som ett brev på posten så plingar det till från hemlandet. Din tidigare lagkamrat och numera din förbundskaptens assisterande tränare, Roberto Ayala, har pratat om ditt beteende. Hoppas han är snällare än Dudek.
 
Messi vill bli behandlad precis som alla andra. Han är en stängd person som har vuxit väldigt mycket som människa de senaste åren. Idag är han en ledare både på och utanför planen. När vi var lagkamrater så pratade han knappt. Det var tillochmed så att han bara gick ut och träna för att han var tvungen. Om han inte var tvungen så hade han hellre ha stannat på sitt rum. Idag är han med på allt, han pratar med sina lagkamrater, frågar hur dem mår. Tillochmed innan matcher, han pratar mycket
 
Trevlig läsning Ayala! Du kände på dig att han skulle vara trevligare än Dudek, men såhär trevlig kunde du nästan inte föreställa dig den gamle mittbacken. Kanske ska du tacka för de snälla orden med ytterligare en mästerskapsmedalj? 

fredag 

Äntligen fredag, arbetsveckan börjar närma sig sitt slut och det är snart helg, underbart! Fredagsmys med de andra getterna i hagen väntar. Det hade dock varit skönt att få en extra skjuts in i helgen, något som underlättar det faktum att det inte finns något motstånd som kommer drömma mardrömmar de kommande dagarna. Du tar upp telefonen och på skärmen står det: Bartomeu. Ett sms från presidenten med en länk till en artikel. Det är från fotbollsmagasinet FourFourTwo som har listat de 25 senaste årens bästa fotbollspelare. Girigt bläddrar du dig fram till förstaplatsen för att läsa:

Vad finns det mer att säga? Den bästa spelaren de senaste 25 åren som FourFourTwo existerat, gör också anspråk på att vara bäst någonsin genom sin briljans och kontinuitet som han tagit till en sällan skådad nivå. Messi har gjort 603 mål på 687 matcher för Barcelona, men sådan statistik känns alltid återhållsam för att sammanfatta hans inflytande. Han är inte bara en målskytt, inte bara en kreatör och inte heller bara en dribbler med en passningsfot av världsklass. Han är allt det och lite till. Champions Leaguebucklan har visat sig vara svårfångad de senaste åren men han har vunnit turneringen fyra gånger, medan hans tio ligatriumfer gör att han är två ligavinster från rekordmannen Paco Gento. Han är bäst, helt enkelt

Det var en väldigt bra avslutning på veckan, inte varje dag du rankas som etta i fotbollsvärlden! Eller?

Det var allt för den här veckans, lite annorlunda, svep.Tack för att ni läste, på återseende nästa vecka: ta hand om er!

Källor: marca.com, barcablaugranes.com, fourfourtwo.com, fcbarcelona.com

Dino Curovacdinocur2020-04-27 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona