Lagbanner
La Setmana Blaugrana - vecka 19: Koeman vs Xavi, Aguero och olycksfågeln

La Setmana Blaugrana - vecka 19: Koeman vs Xavi, Aguero och olycksfågeln

Ny vecka, betyder nytt svep. Häng med!

Tränarfrågan

Ronald Koemans vara eller icke vara till nästa säsong har varit en fråga som varit uppe för diskussion hela säsongen, inte minst efter att det stod klart att Joan Laporta tog över Presidentskapet i klubben. Den ständigt, i sin frånvaro, närvarande Xavi som idag tränar Al-Sadd i Qatar är motbudet till holländaren och enligt Diario ARA har diskussioner mellan klubben och Xavi påbörjats men i diskretion ut av respekt för nuvarande tränaren Koeman. Hur diskret det är om det läcker ut i Sport går ju dock att diskutera…

Ronald Koeman gick inför söndagens match mot Celta Vigo ut och diskuterade den kritik som lett till diskussionerna om hans framtid och menar att han blir behandlad dåligt.

”Jag känner mig lite dåligt behandlat de sista veckorna. Om man analyserar säsongen så måste man analysera de förändringar laget gått igenom; unga spelare, cupvinsten, att vi låg 13 poäng bakom Atlético men fortfarande slåss om ligatiteln. Det är det vi måste analysera och om man lyssnar på media de senaste dagarna kan man tro att vi gjort ett riktigt dåligt jobb men det håller jag inte med om.”

Förstärkningarna

Att Barcelona jagar offensiva förstärkningar är ingen nyhet och både Memphis Depay och Sergio Aguero är namn som nämnts förut, nu menar Sport att det är fri lejd för båda värvningarna som ska kunna knytas ihop de kommande veckorna.

Koeman har redan sen nästan ett år tillbaka varit öppen om att hans landsman Depay varit ett huvudmål men då han varken gick att lösa från kontraktet i Lyon förra sommaren eller i vintras så fick en övergång vänta, men när 27-åringens kontrakt nu går ut kommer allting vara enklare att lösa.
Sergio Agueros situation är identisk med ett kontrakt som löper ut och därför kan komma gratis, en lösning Barcelonas pressade ekonomi tackar för.

Den ekonomiska förlusten

Barcelona och dåliga ekonomiska nyheter är inget nytt men i detta fall är den ekonomiska förlusten spelarnas och inte klubbens, även om en ligavinst hade gett ett välkommet klirr i kassan. Hur som helst…

Det jag vill komma till är att vid scenariot att laget inte vinner ligan så fryser även truppbonusen för Copa del Rey-titeln inne då den är knuten till att laget faktiskt vinner en annan titel också. Så ingen CL- eller ligatitel betyder ingen cupvinnarbonus, även om det var en turnering de vann.

Trist för spelartruppen men skönt för klubben som då ”sparar” €38M.

Olycksfågeln

Sergi Robertos säsong har varit otursförföljd med många skador och vacklande prestationer till följd av dem. Vid Barcelonas oavgjorda match mot Levante senast blev Sergi Roberto inbytt, direkt inblandad i två baklängesmål, och sedan utbytt på grund av skada. Allt detta har inte bara tärt på Sergi fysiskt utan även mentalt, något han var öppen med på sociala medier tidigare i veckan:

”När saker går dåligt måste man dra upp sig själv och göra allt man kan för att vända det. Jag går igenom tuffa saker fysiskt och mentalt just nu men jag är övertygad om att det kommer bättre tider framöver med det hårda arbete och den positiva attityd jag alltid visar upp. Jag vill komma tillbaka och njuta av det jag gillar allra mest och ännu hellre bli 100% frisk. Tack för allt stöd.”

Piqués ord

Under andra halvlek i Barcelonas 3-3 batalj mot Levante senast var det många som insåg att titeln höll på att glida de rödblårandiga ur händerna, så även spelarna själva och inte minst en av de stora ledarna Gerard Piqué.

”Kom igen! Go, go, go! La Liga-titeln försvinner, kom igen!”, ska Piqué ha skrikit enligt ljudupptagningarna och han, precis som alla andra, insåg allvaret.

Tyvärr för Barcelona och Piqués del var det inte en taggning som hjälpte utan krysset bestod och klubbens titelchanser gick från små till nästintill obefintliga.

Det var allt för denna vecka, syns nästa måndag igen!

Källor: Sport.es, mundodeportivo.com, fcbarcelona.com
 

Marcus Bringmarcus_bring@hotmail.com@MarcusBr222021-05-17 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona