Lagbanner
La Setmana Blaugrana - vecka 21: La Ligas återkomst och Setiéns flört

La Setmana Blaugrana - vecka 21: La Ligas återkomst och Setiéns flört

La Setmana Blaugrana rullar vidare och denna vecka kör vi ännu en runda av Arthurs transferturer, Setiéns oväntade Neymarflört och La Ligas (nästan) spikade återkomst. Häng med!

Fotbollens återkomst

Bundesliga sparkade som första toppliga igång igen, inför tomma läktare, efter coronavirusets utbrott och nu närmar det sig för flera andra länder med stormsteg. För Spanien och således FC Barcelonas del är nu 8 juni det datumet den spanska regeringen tillåtit fotbollen att återupptas i landet vilket innebär att vi snart kommer att få se Blaugrana spela fotboll igen så vidare inget oförutsett inträffar. Återkomsten kommer då givetvis ske utan åskådare.

Om ligan återupptas då, vilket är högst sannolikt, så kommer den att återupptas från omgången den avbröts. Barça ska då åka till Mallorca för bortamatch mot det nedflyttningshotade ö-laget.

Huruvida spelarna kommer vara redo eller ej återstår att se men 4-5 veckors träning är det dom då kommer ha fått för att förbereda sig. Frenkie de Jong är en av spelarna som uttryckt att kroppen inte är där den ska vara för att vara redo för match utan att några veckors förberedelse krävs, frågan är om en månad är tillräckligt.


Arthur

Arthur har blivit något av en intern följetång för alla Barcelona-supportrar då han chockerande nog ryktades till Juventus från ingenstans för några veckor sedan. Diverse spelare, med Miralem Pjanic i spetsen, har sagts gå i motsatt riktning men samtliga förslag som kommit upp till ytan har känts mer eller mindre bisarra. Båda spanska och italienska medier har hävdat att en affär varit nära men Arthur har hela tiden, enligt uppgifter, suttit lugnt i båten och haft fullt fokus på Barcelona. I helgen rapporterade också katalanska Sport att de varit i kontakt med Arthurs representanter som bekräftat detta och menar att han kommer stanna. När dessutom Arthurs egna mamma kommenterade på ett inlägg av den andra stora katalanska sporttidningens, Mundo Deportivo, twitter och förkunnade att deras nyheter var skitsnack och att Arthur bara hade tankarna på Barça drog i alla fall jag, och förmodligen många andra Barcelona-supportrar en lättnades suck.

Brassen verkar inte lämna.


Flörten

Det har skrivits spaltmeter i år om Neymar och alla hans upptåg och eventuella flyttar, och sommaren 2020 är inget undantag. Barcelona är som vanligt på senare tid den största intressenten och Quique Setién gör inte mycket för att tona ner det hela.

”Utan tvekan så skulle jag vara glad över att få träna Neymar, absolut. Han är på en exceptionell nivå, ingen kan säga något annat.”, sa Setién i en intervju med BeinSports förra veckan.

Ryktet i sig behöver vi knappt nämna, han ska som vanligt vara Barcelonas prioritet. Sen om klubben kan hosta upp de, i runda slängar, €200M som PSG kräver återstår helt enkelt att se.


Karantänträning

Barcelona gjorde i januari klart med den portugisiska supertalangen Francisco Trincao från Braga, men portugisen ansluter inte förrän efter innevarande säsong är färdigspelad. Portugal har precis som många andra länder haft strikta sociala distanserings regler under coronapandemin och alla invånare har tvingats till åtskilliga timmar i hemmet. Trincao såg dock en fördel med detta och såg till att spendera hela tre veckor av denna hemisoleringstid med spanjoren, tillika ex-Barçaspelaren, Abel Ruíz i syfte att lära sig spanska, katalanska och så mycket om klubben som möjligt. Minst sagt ambitiöst.

De katalanska tidningarna har givetvis snappat upp detta och han beskrivs som en extremt intelligent ung man med fantastisk personlighet, så nog var det bra på flera sätt för den unge portugisen. Han har gett sig själv en flygande start på karriären i Katalonien, utan att den ens har börjat.


Kontraktssnack

Vi skrev för några veckor sen om Marc-André ter Stegens semi-problematiska kontraktssituation där förhandlingarna om nytt kontrakt stagnerat helt i och med koronans framfart. Även om agerandet i sig var förståeligt så var det inte utan att man hann oroa sig i och med att förhandlingarna redan innan det gick trögt. Nu menar dock Sport att det börjat röra på sig igen och förhandlingarna ska vara i ett avancerat skede.

Tyskens nuvarande kontrakt löper ut 2022 och Barcelonas plan är att förlänga med tre år till 2025 där han i och med påskriften kommer att bli en av de högst betalda spelarna i klubben, något som känns minst sagt välförtjänt.

Målet för båda parter ska vara att ha kommit överens innan La Ligas planerade återstart om ungefär tre veckor.


Det var allt för denna gång, ta hand om er så ses vi om en vecka igen!

Källor: fcbarcelona.com, sport.es, bbc.com, mundodeportivo.com

Marcus Bringmarcus_bring@hotmail.com@MarcusBr222020-05-25 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona