Lagbanner
La Setmana Blaugrana – vecka 24: Getrapporter
Debatten fortsätter!

La Setmana Blaugrana – vecka 24: Getrapporter

Är Ansu Fati värd en miljard kronor? Kommer Barça någonsin att få Philippe Coutinho såld? Och är Leo Messi dubbelt så bra som Cristiano Ronaldo? Detta, och mer, sätter nyhetssvepet tänderna i den här veckan. Det är måndag morgon, och dags för ett rykande färskt La Setmana Blaugrana!


Golden Boy
 
Fråga: Vilka spelare, om några, skulle ni säga just nu är värda över en miljard kronor?
 
Mbappé? Förstås. Neymar? Absolut. Sancho, Salah och De Bruyne? Kanske, men långt ifrån säkert. Messi och Ronaldo? För gamla, troligtvis.
 
Ansu Fati? Inte en jävla chans.
 
Höll jag på att säga. Men får man tro tidningen Sport, som har öronen mot den blåröda marken, är 17-åringen värd betydligt mer än vad åtminstone jag någonsin kunde tänka mig.
 
I veckan landade nämligen uppgifterna: Manchester United är på jakt efter Fati, och har lagt ett första bud på supertalangen värt – håll i er nu – 100 miljoner euro. Enligt tidningen har Barça nekat budet, och hänvisat till spelarens utköpsklausul på 170 miljoner euro – men såväl engelska som katalanska medier gör gällande att ”The Red Devils” inte kommer att ge sig, och att engelsmännen i detta nu förbereder ett nytt, ännu saftigare bud på anfallaren.
 
Och jag som trodde att marknaden haltade i och med coronakrisen…
 
 
Projekt-sälj-Coutinho
 
Philippe Coutinho fortsätter att orsaka huvudbry för FC Barcelona.
 
Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester United – under loppet av det senaste halvåret har åtskilliga Premier League-klubbar kopplats ihop med 27-åringen, men varje gång har intresset runnit ut i sanden, och således är försäljningen av brassen alltjämt på toppen av katalanernas att-göra-lista.
 
Men inte länge till. Det gör engelska medier gällande, med uppgifter om att Newcastle United – ja, ni läste rätt – ligger i förhandling med mittfältaren. Premier League-klubben, som är mitt i processen av ett ägarbyte, uppges nämligen storsatsa inför nästa säsong, och får man tro ryktena är ”The Magpies” redo att spränga transferrekordet för att knyta sig an den före detta Liverpool-stjärnan.
 
Fortsättning följer, tveklöst…
 
 
Debatten
 
Att argumentera för att Leo Messi är bättre än Cristiano Ronaldo är - åtminstone för oss på Barça-Red - ett tveeggat svärd. Å ena sidan älskar vi argentinaren, och tar varje chans att dra en lans för honom – men samtidigt kan jämförelserna i sig tolkas som att valet är svårt, vilket vi (hör och häpna) naturligtvis inte skriver under på.
 
Men ibland dyker siffror upp som inte ens vi kan ignorera. Siffror som med sådan tydlighet visar att argentinaren är den större fotbollsspelaren av de två, att det vore galenskap att som Messi-supporter inte dela med sig av dem.
 
Jag talar förstås om KU Leuvens och SciSports GOAT-rapport. Ni vet, den belgiska, vetenskapliga studie som har skapat rubriker i katalansk media, eftersom den gör gällande att Leo Messi är dubbelt så bra som Cristiano Ronaldo.
 
Jag säger inget mer, så har jag inget mer sagt. För att läsa mer om studien, klickar ni här!
 
 
Milstolpar
 
Och på tal om Leo Messi.
 
När argentinaren stänkte in 4-0-målet i lördagens drabbning med Mallorca, blev han återigen historisk. Målet var nämligen 32-åringens tjugonde för säsongen, och innebär att han är den första spelaren någonsin att göra tjugo eller fler La Liga-mål, tolv säsonger i följd.
 
Ett fullständigt galet facit, såklart. Och på tal om ofattbara målrekord: i och med lördagens mål står Messi på otroliga 628 officiella mål för FC Barcelona, vilket innebär att han endast är femton mål från att tangera Pelés världsrekord för antalet mål i en och samma klubb.
 
 
Det var allt vi hade att bjuda på den här veckan! Ta hand om er, och på återseende om två veckor! :)
 
Källor: sport.es, fcbarcelona.com, barcablaugranes.com, nieuws.kuleuven.be, talksport.com

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-06-15 07:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona