Lagbanner
La Setmana Blaugrana – vecka 33: Reaktioner

La Setmana Blaugrana – vecka 33: Reaktioner

Ilska, uppgivelse, skam och revanschlusta. Reaktionerna efter fredagens kollaps har inte låtit vänta på sig. I säsongens sista La Setmana Blaugrana, bjuder vi på ett axplock. Häng med. Om ni pallar.


Josep Bartomeu
 
”Vi har en väldigt, väldigt tuff kväll bakom oss. Jag känner med fansen, medlemmarna, spelarna … med alla inblandade. Vi har inte varit oss själva, och för det är jag ledsen.”
 
”Viktiga beslut kommer att fattas. Några har redan tagits, andra kommer att tas de kommande dagarna. Allt kommer att offentliggöras nästa vecka när situationen har lugnat ned sig. Nu är tiden för reflektion – imorgon börjar återhämtningsarbetet.”
 
”Det var en förödande förlust. Jag gratulerar Bayern – de gjorde en bra match och förtjänade att avancera till semifinal. Vi räckte inte till, och kan bara be om ursäkt till våra medlemmar och fans.”
 
 
Gerard Piqué
 
”Skam är det rätta ordet. Så här kan vi inte spela. Speciellt inte i Champions League.”
 
”Det är varken första, andra eller tredje gången det händer. Det är smärtsamt.”
 
”Klubben behöver förändring. Och då pratar jag inte bara om tränaren eller om spelarna. Jag vill inte peka ut någon. Övergripande, strukturella förändringar måste till.”
 
”Om nytt blod behövs för att förändra dynamiken i laget är jag den första att kliva åt sidan. Jag är redo att lämna klubben, om så är nödvändigt.”
 
”Vi har nått botten. Internt måste vi reflektera, och fundera på klubbens framtid och vad som är bäst för Barça.”
 
 
Quique Setién
 
”Det är en smärtsam förlust. De gjorde fler mål än de förtjänade. Vi inledde matchen bra, men lyckades inte hantera motståndarnas kraft och höga presspel.”
 
”Det är för tidigt att prata om huruvida jag stannar eller inte. Det beror inte på mig. Vi måste få tid att reflektera – kring situationen i stort, såväl som betydelsen av en sådan här smärtsam förlust.”
 
”Jag kommer inte att uttala mig om vad klubben behöver just nu. Jag har bara varit här några månader. Men om Gerard (Piqué) påstår att förändring är ett måste, så betyder det något. Nu är tiden för reflektion, och sedan måste klubben fatta de nödvändiga besluten.”
 
 
Joan Gaspart
 
”Bartomeu måste ta tjuren vid hornen och bevisa sin kärlek till klubben. Han har inget val än att sitta kvar.”
 
”Det är som den där kvällen i Sevilla (Europacupfinalen, 1986). Då krävde alla Nunez avgång, men sedan gav han oss framgång.”
 
”Jag håller inte med Piqués kommentarer. Han är en klubblegend, och har flera bra år framför sig. Det finns en stark grund i form av lovande ungdomsspelare blandat med erfarna kvalitetsspelare. Som Leo Messi, till exempel. Det kan komma att bli ett framgångsrecept. Vi måste vända blad och lägga bakom oss den här hemska kvällen.”  
 

Victor Font
 
”Ett ord räcker för att beskriva kvällens resultat: förnedring.”
 
”Låt oss inte slösa mer tid. Bartomeus avgång är nödvändig, med val så snart som möjligt.”
 
”Vi behöver bygga upp klubben från grunden, och återställa dess rykte.”
 
 
Joan Laporta
 
”President Bartomeus uttalanden (efter förlusten mot Bayern) är, återigen, ett tecken på hans feghet och inkompetens.”
 
”Hans och ledningens inkompetens diskvalificerar dem från att fatta några fler beslut som äventyrar Barças framtid.”
 

Det var allt för den här veckan, och den här säsongen! Ta hand om er, så är LSB tillbaka i början av september :)
 
Källor: fcbarcelona.com, sport.es, mundodeportivo.com, barcablaugranes.com, football-espana.net

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-08-17 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona