Lagbanner
La Setmana Blaugrana - vecka 38: "Tack, Ansu"
Guess who´s back!

La Setmana Blaugrana - vecka 38: "Tack, Ansu"

Fatis återkomst, Piqués brandtal och Koemans ilska. Detta, kryddat med lite silly-nyheter, bjuder nyhetssvepet på den här veckan. Det är måndag morgon, och dags för ett rykande färskt La Setmana Blaugrana!

Återkomsten

Tio minuter.

Mer tid behövde han inte. Efter tio månaders frånvaro gjorde Ansu Fati sin efterlängtade comeback under söndagen, och knappt hade välkomstapplåderna hunnit ebba ut förrän artonåringen var tillbaka i målprotokollet med ett drömmål. Där han hör hemma.

Vilken spelare. Och precis den injektion av tillförsikt som supportrarna behövde, efter den levande mardröm som har varit de senaste två månaderna. Med Leo Messis exit, den ekonomiska krisen och den överlag bedrövliga säsongsinledningen 20/21.  

Tack, Ansu.


Brandtalet

Och på tal om framtidstro.

Att Gerard Piqué inte är den spelare han var för 5-10 år sedan, tror jag de flesta Barça-kännare kan enas om. Beslutsfattningen, fysiken, snabbheten, tekniken: allt går pyttelite långsammare än förut, och i takt med de sviktande resultaten ifrågasätter fler och fler huruvida 34-åringen (och i förlängningen klubbens andra åldringar!) längre har vad som krävs för att spela i FC Barcelona.

I veckan, i kölvattnet av poängtappet mot Cádiz, kom svaret:

”Jag är övertygad, trots den tuffa starten, att vi fortfarande har vad som krävs.”

”Vi har huserat i världstoppen i över tolv år. Nu är tiden för enighet. Vi kommer att ge allt till slutet, det garanterar jag. Men vi behöver supportrarna; inte minst i motgång behöver vi dem.”

”Klubben genomgår en svår period. Det har varit några turbulenta år, med byten av tränare, byte av president… Alla måste göra sitt för att skapa lugn och ro i klubben. Vi vill alla samma sak: att vinna.”


”Det finns olika sätt att hantera det på. Antingen kan vi leta efter ursäkter, eller så kan vi hugga i. Spelarna är redo att hugga i – det är det enda vi kan kontrollera.”


Ilskan

Från ett sätt att hantera motgångar på, till ett annat.

Ett helt annat. Signerat ni-vet-vem, efter torsdagens katastrofala insats mot Cádiz i ligaspelet, där 58-åringen synade rött efter klagomål mot domaren:

”Det bättre att jag inte snackar… Men alla såg att det var två bollar på planen. Alla förutom domaren. Det säger allt tycker jag.”

”De visar ut en för ingenting i det här landet. Jag sa till domaren att det var två bollar på planen, och vips så var jag utvisad. Det är samma med Frenkies (De Jongs) röda kort – de visar ut en för ingenting.”


Hmm.


Nyförvärvet

Så över till veckans Silly-nyheter.

Under torsdagen, bara timmar innan drabbningen med Cádiz, landade nämligen beskedet: Kayserispors turkiske supertalang, Emre Demir, har skrivit på för FC Barcelona. Sjuttonåringen, som vanligtvis huserar på det offensiva mittfältet, kommer att tillbringa återstoden av säsongen på lån hos Kayserispor, innan han ansluter till Barça B i juli månad.

Priset? 2 miljoner euro plus variabler. Kontraktslängden? Sommaren 2027. Utköpsklausulen? 400 miljoner euro. Och allt detta för en spelare som av många beskrivs som ”Turkiets Messi”.

Bra business, helt enkelt!


Svaret

Vilket, avslutningsvis, leder oss till veckans kanske bästa nyhet.

Roberto Martínez tydliggörande. Som lyckligtvis tog död på ryktena om den före detta Wigan-tränarens ankomst till Barça, vilka tog fart på allvar efter missräkningen mot Cádiz:

”Det finns inget där – inget för mig att kommentera.”

Kort, koncist – och förhoppningsvis sant.


Det var allt för den här veckan! På återseende nästa måndag!


Källor: barcablaugranes.com, marca.com, fcbarcelona.com, eurosport.com

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2021-09-27 09:39:00
Author

Fler artiklar om Barcelona